2.2.17

Ενοχή Κουρτάκη για την υπόθεση Καμμένου πρότεινε ο εισαγγελέας...


Να κηρυχτεί ένοχος ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμιση σε...
βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και των τριών ανήλικων παιδιών του, πρότεινε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο εισαγγελέας της έδρας του αυτοφώρου όπου δικάζεται η μήνυση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ σε βάρος του εκδότη και του διευθυντή σύνταξης Παναγιώτη Τζένου. 

«Τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή», είπε ο εισαγγελέας για τον Γιάννη Κουρτάκη, αναφέροντας πως τα όσα είπε στις επίμαχες ραδιοφωνικές εκπομπές για τον γιο του υπουργού για σχέσεις με την τρομοκρατία, ήταν ψευδή και στόχο είχαν να βλάψουν τον Καμμένο και τα ανήλικά τέκνα του.

«Δεν δημιουργείται καμία αμφιβολία ως προς τον δόλο, καθώς γνώριζε ότι όλα αυτά που ανέφερε ήταν ψεύδη και ο σκοπός του ήταν να βλάψει τον πολιτικώς ενάγοντα και τα ανήλικα τέκνα του… Όταν κάποιος είναι υπουργός εθνικής Άμυνας, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη βλάβη που προκαλείται από τη συσχέτιση του με την τρομοκρατία… Ο κατηγορούμενος στοχοποιεί και τα τέσσερα τέκνα του κ. Καμμένου. Το γεγονός ότι ένα από τα τέκνα είναι δέκα χρόνων δεν παίζει κάποιο ρόλο καθώς ο ακροατής δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα παιδιά έχει και ποσών ετών είναι. Θίγει όλα τα ανήλικα τέκνα. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο παιδί επέχει σχέση με την τρομοκρατία ή έχει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο από τα παιδιά έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις όπως φθορά καπνός ιδιοκτησίας. Αυτά που αναφέρθηκαν ήταν ψεύδη».

Ο εισαγγελέας ωστόσο, ζήτησε την απαλλαγή του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Παν. Τζένου, αναφέροντας πως δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία πως «ο τρόπος που αναφέρθηκε στον κ. Καμμένο δεν είναι ικανός να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα».

Πιο συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι δεν τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης και θα πρέπει να κηρυχθεί αθώος, διευκρινίζοντας ότι οι αναφορές του δημοσιογράφου σε γεγονότα όπως το γεγονός ότι ο υπουργός έκανε διακοπές στις Άλπεις αποδείχτηκε ότι δεν είναι ψευδές. Ο τρόπος που αναφέρθηκε δεν είναι ικανός να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα». Έπειτα αναφέρεται ότι ο πολιτικός ενάγων έχει λάβει ένα βραβείο από το ούζο 12. Και αυτό αποδείχτηκε ότι είναι αληθές και δεν το αρνήθηκε ο πολιτικός ενάγων. Κατά τον εισαγγελέα , ο εκ των κατηγορουμένων Παν. Τζένος δεν φαίνεται να χειρίζεται κάτι ψευδές για τον πολιτικώς ενάγοντα ή να εκφράζει μια άποψη που θα μπορούσε να θίξει τον ίδιο ή την υπόληψη του ως πολιτικού αρχηγού.

Έντονος διάλογος

Προηγήθηκε η κατάθεση του ίδιου του υπουργού Εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Καταθέτοντας, ο υπουργός υποστήριξε ότι οι δύο δημοσιογράφοι τον εκβίασαν στοχοποιώντας τα παιδιά του και ότι δέχθηκε τους εκβιασμούς, αφενός επειδή αποκάλυψε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία -όπως ανέφερε- περιλαμβάνονταν τα ονόματα των δύο δημοσιογράφων και αφετέρου επειδή ερευνούσε σε διάφορες πτυχές την υπόθεση του «Noor 1».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος, κατέθεσε τη μήνυση επειδή δεν ανέχεται, να κατηγορούν το παιδί του όπως είπε «ως αναρχικό και τρομοκράτη, συνεργάτη της Πόλας Ρούπα», προσθέτοντας ότι «αυτό δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι. Προσπάθησαν να αναφερθούν γενικά στα παιδιά μου για να με εκβιάσουν. Στοχεύουν σε εμένα». 

Ο υπουργός κάποια στιγμή, κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Τζένο, του είπε ότι είναι «εκβιαστής παιδιών». 

Ο δημοσιογράφος αμέσως του απάντησε: «Δεν είπα ποτέ τίποτα για τα παιδιά σου» και ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ τους:

Παν. Καμμένος: Καταδικάζεις τον Κουρτάκη; Αν ζητήσει συγνώμη, αποσύρω τη μήνυση που έχω καταθέσει.

Παν. Τζένος: Δεν δέχομαι να με λένε έμπορο ναρκωτικών.... Δεν ζητώ συγνώμη από συκοφάντες που στοχεύουν σε πολιτικές διώξεις.

Παν. Καμμένος: Εγώ είπα ότι είναι υπάλληλος στο «Μετρόραμα» του εμπόρου ναρκωτικών Κοτσώνη (σ.σ. αναφέρεται στον Αιμίλιο Κοτσώνη πρώην παράγοντα του Ολυμπιακού, που καταδικάστηκε σε πρόσκαιρη κάθειρξη για την υπόθεση του NOOR1).

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην αντιμετώπιση των δύο κατηγορουμένων για το ταξίδι του στις Άλπεις, αναφέροντας ότι «ψευδώς έβαλαν φωτογραφία μου σε σουίτα στις Άλπεις. Έδειχναν ένα 5στερο ξενοδοχείο που δεν έχω πάει ποτέ. Το έκαναν για μικροπολιτικούς λόγους. Γράψανε ότι επί τρεις ημέρες ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ.... Αυτό είναι συκοφαντική δυσφήμιση. Όλα αυτά είναι βαριά συκοφαντικά.... Αν ζητήσουν συγγνώμη, θα αποσύρω τη μήνυση»...

πηγή efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: