14.2.17

Μαντάς: Δεν θα υποχωρήσουμε...

 στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ...

Οι δείκτες για την ελληνική οικονομία που δείχνει η έκθεση της Κομισιόν και επανέλαβε ο...
διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του το πρωί στον ΣΚΑΪ, καταδεικνύουν ότι «υπάρχει μια σαφή προοπτική και τα μεγέθη της οικονομίας είναι τέτοια ώστε να βγει η χώρα σε έναν άλλο ορίζοντα».

Σε αντιπαράθεση βρίσκεται το ΔΝΤ με «την επιμονή του σε παράλογες απαιτήσεις» εξήγησε ο κ. Μαντάς τονίζοντας ότι  παρά του ότι έχουμε κλείσιμο του πρωτογενούς πλεονάσματος που πλησιάζει το 2% το Ταμείο επιμένει σε υπολογισμούς με βάση τη δική του πρόβλεψη. Γιατί όπως υποστήριξε δεν υπάρχει άλλος τρόπος που να οδηγεί σε αυτά τα συμπεράσματα.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι έχει ξεκαθαριστεί από όλες τις πλευρές ότι «δεν θα υποχωρήσουμε στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ που επιπλέον δεν βασίζονται σε στοιχεία». Ο κ. Μαντάς υπογράμμισε ότι το Ταμείο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του το γρηγορότερο δυνατό. Αν αυτό συμβεί θα υπάρξει η δυνατότητα προωθητικού συμβιβασμού, συμπλήρωσε.

Επέρριψε τέλος τις ευθύνες της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης στο ΔΝΤ και την σύμπλευση του με ορισμένα κράτη όπως τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, κυρίως λόγω των γερμανικών εκλογών αλλά και της προσήλωσης του κ. Σόιμπλε σε συγκεκριμένες πολιτικές. Υποστήριξε ότι «ακραίοι κύκλοι νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν τεχνητή κρίση» εις βάρος της χώρας.

Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον αρχηγό της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, που στις δηλώσεις του δεν λέει "ούτε μια κουβέντα για τη στάση του ΔΝΤ" αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ όπως ενημέρωσε υπάρχει συζήτηση σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, συζήτηση που το ΕΛΚ θέλησε να σταματήσει...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: