11.2.17

Κορδελιό: Ξεκίνησε η μεταφορά σε ξενοδοχείο των ευπαθών ομάδων...


ΦΩΤΟ...
Έκκληση στους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που βρίσκονται εντός της περιοχής εκκένωσης, λόγω της επιχείρησης απομάκρυνσης της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που...
βρέθηκε στην περιοχή του Κορδελιού, απηύθυνε σήμερα, μία μέρα πριν την επιχείρηση, ο Δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Πέτρος Σούλας.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο Ευόσμου, ο κ. Σούλας επανέλαβε ότι η εκκένωση είναι υποχρεωτική και τόνισε πως μια τέτοια επιχείρηση θα μπορεί να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία μόνο με τη συνεργασία του κόσμου, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφαλή τρόπο μακριά από τα σπίτια τους.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως ο δήμος προχώρησε στην μίσθωση δωματίων στο ξενοδοχείο "Holiday Inn", από τις 7 το πρωί της Κυριακής μέχρι και την ολοκλήρωση της επιχείρησης για πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα από τα κρεβάτια τους, αλλά δεν μπορούν να μεταφερθούν και σε νοσοκομεία. Οι συγκεκριμένοι δημότες θα μετακινηθούν με οχήματα του δήμου στο ξενοδοχείο και θα μπορούν να μείνουν στο δωμάτιο μαζί με τον συνοδό τους.

Να σημειωθεί πως το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμο έχει πάρει "φωτιά" τις τελευταίες μέρες, καθώς έχει δεχθεί περισσότερες από 3.500 κλήσεις με 10 τηλεφωνικές γραμμές να λειτουργούν, στις οποίες απαιτούνται 40 υπάλληλοι. Το κόστος της επιχείρησης όσον αφορά τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανέρχεται στα 9.500 ευρώ.

Τέλος, στην προς εκκένωση περιοχή θα περιπολούν τουλάχιστον 1000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα περιφρουρούν τις κατοικίες των πολιτών, προκειμένου να μην υπάρξουν κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο γραφείο του Δημάρχου θα λειτουργεί αύριο το ένα από τα τρία Κέντρα Επιχειρήσεων, ενώ τα άλλα δύο θα λειτουργούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

πηγη  thestival.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια: