15.2.17

Διευκρινίσεις Ντάισελμπλουμ σε Μοσκοβισί...

Διευκρινίσεις Ντάισελμπλουμ σε Μοσκοβισί για την «αδυναμία συμφωνίας στο Eurogroup» - Mediaγια την «αδυναμία συμφωνίας στο Eurogroup»...

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup Ντάισελμπλουμ είχε χθες ο Επίτροπος Μοσκοβισί μετά τις δηλώσεις του...
περί αδυναμίας εύρεσης λύσης έως την σύνοδο της Δευτέρας, όπως ανέφερε κοινοτική πηγή στο περιθώριο της συνάντησης του Επιτρόπου με τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ζήτησε από τον Ολλανδό υπουργό διευκρινήσεις σχετικά με την χθεσινή δήλωσή του πως είναι ανέφικτο να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές στο insider.gr, στη μεταξύ τους συζήτηση ο κ. Ντάισελμπλουμ, λείανε την σχετική δήλωση, ενώ ειπώθηκε πως εάν υπάρξει βούληση για αμοιβαίες υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές θα υπάρξει και ένα θετικό αποτέλεσμα στο Eurgroup.

Επιπλέον ο Επίτροπος Μοσκοβισί σε δηλώσεις του πριν την συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε μία φάση καλής προόδου, ότι υπάρχουν παράμετροι στις οποίες γίνεται προσέγγιση και επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η 20η Φεβρουαρίου για να γίνει «μία καλή στιγμή» για την Ελλάδα.

Αναχωρώντας από το ΥΠΟΙΚ ο Επίτροπος επισήμανε ότι «είχαμε πολύ εποικοδομητική συζήτηση, σχεδιάζουμε την σύνοδο του Eurogroup» αλλά και «εργαζόμαστε πολύ εντατικά στις παραμέτρους ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: