4.2.17

Η Δανία ζητά την βοήθεια των Ελλήνων...


Βίντεο...

Ποιος θα το έλεγε ότι η Δανία, η οργανωμένη αυτή χώρα με τους πιο ευτυχισμένους πολίτες της Ευρώπης, θα ζητούσε τη βοήθεια των Ελλήνων. Γιατί όμως...
οι Δανοί μπορεί να χρειάζονται τη δική μας βοήθεια; Φυσικά όχι για οικονομικούς λόγους αλλά για να τους προστατέψουμε από αυτό στο οποίο είμαστε πράγματι πλούσιοι, από τον ήλιο μας!

Η -κάπως παράξενη για τα ελληνικά δεδομένα- καμπάνια που οργάνωσε η Δανία, με τίτλο «Help a Dane», «Βόηθα έναν Δανό» δηλαδή, αποτελείται από πέντε βίντεο, ένα για κάθε έναν από τους top-5 προορισμούς που προτιμούν οι Δανοί για να περνούν τις διακοπές τους, εκ των οποίων και η Ελλάδα. 

Στο βίντεο, ένας κύριος, καθισμένος πίσω από ένα μεγαλοπρεπές γραφείο, απευθύνεται στα ελληνικά στους Έλληνες: «Αξιότιμοι πολίτες της Ελλάδας», ξεκινά με την σπαστή προφορά του και συνεχίζει: «Η Δανία χρειάζεται τη βοήθειά σας». 

Στην συνέχεια, εξηγεί πως οι συμπατριώτες του αγαπούν πολύ την Ελλάδα, «όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, ο ήλιος». 

Αυτός είναι ο λόγος που οι Δανοί πολίτες ζητούν από τους Έλληνες να τους βοηθήσουν: «Κάθε μέρα ένας Δανός πεθαίνει από καρκίνο του δέρματος», λέει το βίντεο και με μεγάλη ευαισθησία, προσθέτει: «Γνωρίζουμε ότι έχετε πολλά να αντιμετωπίσετε, αλλά ζητάμε ταπεινά την υποστήριξή σας». 

«Βοηθήστε έναν Δανό στον ήλιο» είναι το σλόγκαν, που όμως δεν είναι καθόλου μεταφορικό, καθώς ακολούθως ο πρωταγωνιστής του βίντεο εξηγεί πώς μπορούμε εμείς οι Έλληνες να βοηθήσουμε τους Δανούς ώστε να μην προσβάλλονται από επικίνδυνα ηλιακά εγκαύματα. 

«Μπορείτε να βοηθήσετε την δανέζικη Εκστρατεία Sun Safety στην πρόληψη εγκαυμάτων και θανατηφόρου καρκίνου του δέρματος υπενθυμίζοντάς τους Δανούς την σκιά, το καπέλο και το αντηλιακό», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ιστοσελίδα της καμπάνιας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: