10.2.17

Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση με λιγότερα μέτρα...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μητσοτάκης Γεωργιάδης
 Νέο χτύπημα -κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα φυσικά- από τον Αδώνιδα. Είπε σήμερα, πως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε θέση να...

κλείσει την αξιολόγηση με λιγότερα μέτρα. Μάλιστα, υποστήριξε πως οι στόχοι που ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση, είναι κατά 30% υψηλότεροι από αυτούς που θα ζητούσαν από τον Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς ο δεύτερος θεωρείται της εμπιστοσύνης τους!
Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση γίνεται πάντα χειρότερη, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του  «Πρακτορείο 104,9Fm», και συμπλήρωσε: «η λύση για τους Ευρωπαίους είναι τεχνική, δηλαδή να βγαίνουν τα νούμερα. Σε εμάς είναι πότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει να φέρει τα μέτρα στη βουλή».

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να σταματήσει τα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης και να φέρει τα μέτρα που θα είναι σκληρά, αφού θα έχουν μέσα και αφορολόγητο και περικοπές συντάξεων» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και εκτίμησε μάλιστα ότι θα ψηφιστούν από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα πάντα, θα τα ψηφίσουν όλα και με περικοπές συντάξεων και αφορολόγητο. Οι βουλευτές θα τα ψηφίσουν όλα, γιατί δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία» προσθεσε ο Γεωργιάδης.

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση με τον Μητσοτάκη, τα μέτρα θα είναι λιγότερα, ο κ. Τσίπρας αποτελεί πρόβλημα για την αξιολόγηση λόγω έλλειψης αξιοπιστίας. 'Αρα σε όλους τους στόχους βάζουν ένα 30% πάνω» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και χαρακτήρισε ως καταστροφικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. «Το καταστροφικό πλαίσιο είναι ο Τσίπρας, τα μέτρα μπορούν να αλλάξουν εάν ο κόσμος θέλει να πληρώνει 30% πάνω στα μέτρα ας ψηφίσει τον Τσίπρα» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Αδ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση επειδή καθυστερεί στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, δικαιολογώντας το ΔΝΤ, καθώς «Αυτό το βλέπει το ΔΝΤ και τι λέει ο Τόμσεν: "όλα όσα είχε προϋπολογίσει (έσοδα από ενδύσεις- ανάπτυξη) η κυβέρνηση, δεν υπάρχουν άρα πάρτε μέτρα"».

Επίσης, χαρακτήρισε τρελό και λάθος στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%, δικαιολογώντας εξίσου την απαίτηση των δανειστών, υποστηρίζοντας πως αυτή υψώνεται λόγω προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία.

«Η μεγάλη ζημιά έγινε στις 25 Ιανουαρίου του 2015, τώρα δεν θα ήμασταν σε μνημόνιο» εκτίμησε ο Αδ. Γεωργιάδης και αναρωτήθηκε εάν έχουμε την απαίτηση τα 80 δις ζημιά που έκανε ο κ. Τσίπρας, να τα πληρώσει ο Ευρωπαίος πολίτης. Εμείς οι Έλληνες πολίτες θα τα πληρώσουμε» κατέληξε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: