1.2.17

Νεφελούδης: Το 75% των θεμάτων της αξιολόγησης έχουν κλείσει...

Νεφελούδης: Το 75% των θεμάτων της αξιολόγησης έχουν κλείσειΓια την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μίλησε ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, υπογραμμίζοντας πως...
έχει κλείσει το 75% των συμφωνηθέντων.

«Η επαναφορά ξανά και ξανά των ομαδικών απολύσεων και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων δεν ωφελεί. Εμείς επιμένουμε, πέρα από το γεγονός ότι έχει σχέση με την ιδεολογία μας, μας αναγκάζει η ίδια η ζωή να επιμένουμε, στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων», δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Επιπλέον αναφέρθηκε και σε επιχείρηση, που -όπως είπε- παρανόμως πληρώνει τους εργαζόμενους με κουπόνια. «Η κατάσταση της εργασιακής ζούγκλας είχε διαμορφωθεί από το 2000, όταν είχε εισβάλει στη ζωή μας ο όρος απασχολησιμότητα, αλλά εντάθηκε με την κρίση».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι εκβιασμούς υφίστανται οι εργαζόμενοι για ατομικές συμβάσεις», υπογράμμισε ο κ. Νεφελούδης και τόνισε ότι η εισφοροδιαφυγή αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή για τα ταμεία. «Θέλουμε να παρεμβαίνουμε και προληπτικά και κατασταλτικά στις επιχειρήσεις [...] Πλέον υπάρχει νομοθετική υποχρέωση του εργοδότη να στέλνει τις συμβάσεις ηλεκτρονικά στο ΣΕΠΕ. Εμείς έχουμε τον μηχανισμό να ελέγχουμε».

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με την αξιολόγηση, ο κ. Νεφελούδης απάντησε: «Έχουν μείνει σε εκκρεμότητα τα εργασιακά, τα ενεργειακά και τα πλεονάσματα. Το 75% έχει κλείσει ή είναι στη διαδικασία του κλεισίματος. Πιστεύω πως μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου μπορεί να έχει κλείσει η αξιολόγηση, καθώς όσα προβλέπονται στη συμφωνία έχουν ολοκληρωθεί. Η Ελλάδα βάσει των δεικτών πάει καλά. Αυτή την ώρα, η χώρα -κι όχι η κυβέρνηση- υφίσταται πολιτική πίεση. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ακραίοι κύκλοι της ΕΕ επιμένουν στις προτάσεις του ΔΝΤ, που έχουν αποδειχτεί λάθος».

«Καταβάλλεται σήμερα το οικονομικό βοήθημα στους εργαζόμενους του "Καρυπίδη"»

Ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας απηύθυνε, επιπλέον, έκκληση στη Δικαιοσύνη να κινείται με ταχύτερους ρυθμούς σε εργασιακά θέματα. Αναφερθείς μάλιστα στην υπόθεση «Καρυπίδη» είπε ότι το υπουργείο και όλες οι υπηρεσίες είναι έτοιμες από καιρό, αλλά η υπόθεση «κολλάει» στη Δικαιοσύνη, όπως και η περίπτωση «Μαρινόπουλος».

Ειδικά για τους εργαζόμενους, σημείωσε ότι σήμερα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς εκείνων του «Καρυπίδη» το οικονομικό βοήθημα, ενώ για τους άλλους του Μαρινόπουλου εκτίμησε ότι η υπόθεση θα ολοκληρωθεί αισίως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: