2.2.17

«Φιγιόν φύγε» λέει το 69% των Γάλλων...

Αλυσιδωτές φαίνεται πως είναι οι αντιδράσεις στη Γαλλία μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο Φρανσουά Φιγιόν και...
ολόκληρη η οικογένειά του. Νέα δημοσκόπηση καταγράφει ότι περίπου το 70% των Γάλλων επιθυμούν να αποχωρήσει από την κούρσα για την γαλλική προεδρία.

Το σκάνδαλο με την αργομισθία της συζύγου του και οι περαιτέρω αποκαλύψεις έφεραν σε δυσχερή θέση τον συντηρητικό υποψήφιο. Παρά τους δικούς του ισχυρισμού πως πρόκειται για σκευρωρία από τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν δείχνουν να πείθονται.

Μετά από τη δημοσκόπηση που κατέγραψε πως ο Εμάνουελ Μακρόν ίσως να κερδίσει την προεδρία στον δεύτερο γύρο, έρχεται νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία το 60% των Γάλλων επιθυμεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Φιγιόν.

Ο υποψήφιος που προτιμούν οι Γάλλοι για να αντικαταστήσει τον Φιγιόν ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία είναι ο Αλέν Ζιπέ, δείχνει επίσης η δημοσκόπηση αυτή του Harris Interactive, που έγινε για λογαριασμό των γαλλικών ραδιοφωνικών δικτύων RMC και Atlantico.

Η ίδια έρευνα καταδεικνύει ότι το 57% των Γάλλων πιστεύει πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν την προεδρία με κάποιον άλλον υποψήφιο, ενώ μόνο το 29% εκτιμά ότι θα την κερδίσουν με τον Φιγιόν.

Την περασμένη Τετάρτη ο Φιγιόν κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι υποκίνησαν ένα σκάνδαλο για να τορπιλίσουν την υποψηφιότητά του, την ώρα που μια νέα δημοσκόπηση έδειχνε ότι δεν ήταν πλέον το φαβορί για την προεδρία.

Η δημοσκόπηση αυτή του Elabe έδειχνε μια αυξανόμενη υποστήριξη προς την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, αλλά και πιθανότερο να κερδίσει την κούρσα για την προεδρία ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αντικατέστησε τον Φιγιόν στη θέση του φαβορί για το ύπατο αξίωμα της Γαλλίας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: