2.2.17

Γερμανικό σκανδαλάκι 4,5 εκατ. ευρώ;...

Ύποπτος για αθέμιτες χρηματιστηριακές συναλλαγές θεωρείται ο διευθύνων σύμβουλος της Boerse με τις γερμανικές αρχές να...
έχουν ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του. Η υπόθεση αφορά σε αγοραπωλησία μετοχών την περίοδο που βρίσκονταν σε εξέλιξη συζητήσης περί συγχώνευσης του χρηματιστηρίου Deutsche Boerse με το βρετανικό London Stock Exchange.

Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ερευνούν σε τι βαθμό είχαν προχωρήσει οι συνομιλίες, όταν ο Κάρστεν Κένγκετερ αγόρασε μετοχές της εταιρείας του (Boerse) αξίας 4,5 εκατ. ευρώ.

Ο Κάρστεν Κένγκετερ αγόρασε τις μετοχές τον Δεκέμβριο του 2015 στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τις αποδοχές της διοίκησης, μόλις δύο μήνες πριν ανακοινωθούν δημοσίως οι συζητήσεις συγχώνευσης.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε πως υποψιάζεται πως ο Κένγκετερ ήδη γνώριζε την πιθανότητα μιας συγχώνευσης όταν αγόρασε τις μετοχές, κάτι που βάσει της γερμανικής νομοθεσίας συνιστά αθέμιτη χρηματιστηριακή συναλλαγή με βάση εμπιστευτικές πληροφορίες (insider trading).

«Η αρχική υποψία προέρχεται από τις συνομιλίες που πραγματοποίησε η διοίκηση της Deutsche Boerse και της London Stock Exchange μεταξύ του Ιουλίου/Αυγούστου και Δεκεμβρίου 2015 που επικεντρώθηκαν στην πιθανή συγχώνευση των δύο εταιριών και το ερώτημα του που θα μπορούσε να εδρεύει η εταιρία συμμετοχών», ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα της Φρανκφούρτης σε σημερινή ανακοίνωση.

Έρευνα διεξάχθηκε την Τετάρτη και τόσο στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Boerse, αλλά και στο σπίτι του Κένγκετερ.

Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος δεν σχολίασε την υπόθεση, ενώ ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας ανέφερα αργά χθες το βράδυ ότι οι υποψίες του εισαγγελέα είναι «αβάσιμες».

Τις δηλώσεις αυτές έσπευσε να χαιρετίσει και η  London Stock Exchange ανακοινώνοντας ότι ανυπομονεί να ολοκληρώσει τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση μεταξύ των εταιριών λειτουργίας των δύο χρηματιστηρίων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: