3.11.16

Reuters: Προβάδισμα 6 μονάδων για τη Χίλαρι...

klinton708_0Παρά το πλήγμα που της επέφερε η αιφνιδιαστική έρευνα των email της εκ νέου από το FBI, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται κατά 6 ποοστιαίες μονάδες έναντι του...
Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με ημερήσια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την 28η Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου, αμέσως μετά την απόφαση του FBI να εξετάσει ηλεκτρονικά μηνύματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα τα οποία πιθανώς να συνδέονται με τη χρήση από την Κλίντον ενός ιδιωτικού διακομιστή αλληλογραφίας.

Η δημόσια ανακοίνωση του διευθυντή του FBI, εξόργισε τους Δημοκρατικούς, μέλη των οποίοων κατέθεσαν και μηνύσεις εναντίον του κατηγορώντας τον ότι με αυτήν την κίνηση θα επηρεάσει αρνητικά τους ψηφοφόρους.

Μεταξύ 1.772 ατόμων που είτε έχουν ψηφίσει είτε έχουν προσδιοριστεί ως πιθανοί ψηφοφόροι στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, 45% είπαν ότι υποστηρίζουν την Κλίντον, ενώ 39% είπαν ότι υποστηρίζουν τον Τραμπ. Την Πέμπτη, την προηγούμενη της ανακοίνωσης, η Κλίντον προηγείτο του Τραμπ με 43% έναντι 37%, αντίστοιχα.

Σε μια τετραμερή δημοσκόπηση – που περιλάμβανε και τους άλλους δύο εναλλακτικούς υποψήφιους για την προεδρία – η Κλίντον προηγείτο του Τραμπ κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ πιθανών ψηφοφόρων. Σαρανταπέντε τοις εκατό υποστήριξαν την Κλίντον, ενώ 37% τον Τραμπ. Πέντε τοις εκατό υποστήριξαν τον υποψήφιο του Φιλελεύθερου Κόμματος Γκάρι Τζόνσον και 2% την υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων Τζιλ Στάιν...

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: