30.11.16

Τραγωδία στην Τουρκία...

 Τραγωδία στην Τουρκία: Κάηκαν ζωντανές 11 μαθήτριες και ένας δάσκαλος από πυρκαγιά σε κοιτώνα [βίντεο]Κάηκαν ζωντανές 11 μαθήτριες και ένας δάσκαλος από πυρκαγιά σε κοιτώνα...

Tραγικός είναι ο απολογισμός από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοιτώνα θηλέων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Άδανα.

Δώδεκα συνολικά άνθρωποι, από τους...
οποίους οι 11 ήταν κορίτσια από 10-16 ετών απανθρακώθηκαν από την φωτιά . Αλλοι 22 μαθητές απεγκλωβίστηκαν από το φλεγόμενο κτίριο και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Κάποια από τα κορίτσια προσπάθησαν σε κατάσταση πανικού να εγκαταλείψουν τον φλεγόμενο κοιτώνα πηδώντας από παράθυρα με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με πληγές από σπασμένο γυαλί. Άλλοι υποφέρουν από την εισπνοή καπνού, με τους τραυματίες να μη βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ενώ ο κοιτώνας θηλέων έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 54 μαθήτριες, στέγαζε μόνο 34 τη στιγμή που εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Η φωτιά έκαιγε το κτίριο για 3 ώρες, με ανατριχιαστικές φωτογραφίες και βίντεο να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

«Φαίνεται πως η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη και τα παιδιά δεν μπορούσαν να την ανοίξουν. Βρέθηκαν πτώματα εκεί», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης προσθέτοντας: «Φυσικά και θα είχαν σωθεί παιδιά αν είχαν καταφέρει να ανοίξουν την πόρτα. Από αύριο θα ξεκινήσουμε έρευνα».

Ο κυβερνήτης των Αδάνων επιβεβαίωσε: «Χάσαμε 12 πολίτες μας στη φωτιά. 11 μικρά κορίτσια και έναν δάσκαλο. 22 πολίτες τραυματίστηκαν».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που οδήγησε στη φονική πυρκαγιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: