30.11.16

Στο ίδιο μήκος κύματος κυβέρνηση – καναλάρχες...

Βαρδινογιάννης - Αλαφούζος - Κυριακού - ΚοντομηνάςΌχι στις προσωρινές βεβαιώσεις και από τους δύο – Βολεύονται όλοι, εκτός από τον Μαρινάκη...

Μέρα με την ημέρα απομακρύνεται οριστικά το σενάριο της χορήγησης προσωρινών βεβαιώσεων λειτουργίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς… Κυβερνητικές πηγές προκρίνουν πλέον ως βολικότερη λύση για την κυβέρνηση την...
πραγματοποίηση μια και καλή του νέου διαγωνισμού για τις άδειες από το ΕΣΡ… Άλλωστε όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες μετά την απόφαση του ΣτΕ κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει… Και η ίδια ξεμπερδεύει πετώντας το μπαλάκι για την ευθύνη του τηλεοπτικού τοπίου στο Ακυρωτικό Δικαστήριο και την Ανεξάρτητη Αρχή!

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι για την πραγματοποίηση νέου διαγωνισμού για τη χορήγηση οριστικών αδειών 10ετούς διάρκειας από το ΕΣΡ θα απαιτηθεί πολύς χρόνος και μέχρι τότε (που το μέχρι τότε μπορεί να είναι είτε το ερχόμενο καλοκαίρι είτε ακόμη και το επόμενο φθινόπωρο) θα κρατάει σε «καταστολή» τους νέους παίκτες που επιθυμούν να εισέλθουν στην τηλεοπτική αγορά με το επιχείρημα ότι πια δεν μπορεί να κάνει τίποτα… και ταυτόχρονα θα απολαμβάνει τα οφέλη της ανακωχής με τους παλιούς καναλάρχες, αφού δεν θα «ανακατεύεται» στα πόδια τους!

Η κυβέρνηση – όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, επιθυμεί να ξεχαστεί το θέμα των αδειών… Γεγονός που βολεύει και τους παραδοσιακούς καναλάρχες… Για αυτό και κυβερνητικοί κύκλοι αφήνουν πλέον να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν προσωρινές βεβαιώσεις, αλλά κατευθείαν νέος διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον από το ΕΣΡ.

Το αντίθετο όχι μόνο δεν θα βοηθούσε να ξεχαστεί το θέμα των αδειών, αλλά θα αναμόχλευε ξανά το θέμα και θα προκαλούσε νέο γύρο αντιδράσεων, ανάμεσα σε παλιούς και νέους παίκτες, με κίνδυνο να εμπλακεί η κυβέρνηση σε μια νέα δίνη από την οποία με μαθηματική ακρίβεια θα έβγαινε χαμένη!

Τώρα και έχοντας «σκοτώσει» το σενάριο της χορήγησης προσωρινών βεβαιώσεων, οι παλιοί καναλάρχες που θα είναι ελεύθεροι να παίξουν μπάλα όπως θέλουν… θα συνεχίσουν τους χαμηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, χωρίς τις ακρότητες του παρελθόντος, θα στηρίζουν όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη… Ενώ οι νέοι παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναγκαστικά θα περιμένει την προκήρυξη του ΕΣΡ για το νέο διαγωνισμό που εκ των πραγμάτων θα αργήσει πολύ!..


πηγή: enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: