30.11.16

Γενικευμένη απογοήτευση και κρίση αξιοπιστίας...


Το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση» ενώ το 52% στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας;» απάντησε...
«καμία από τις δύο» (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.-ΝΔ). «Θηριώδης» το ποσοστό απογοήτευσης από κυβέρνηση και αντιπολίτευση που φτάνει το 92% και το 84% αντίστοιχα.

Απογοήτευση για την πορεία της χώρας εκφράζεται από τους πολίτες στο Πολιτικό Βαρόμετρο που διενήργησε η Public Issue για το μήνα Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, το 88% πιστεύει ότι «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», ενώ το 8% θεωρεί ότι βαίνουν προς τη σωστή.

Υψηλό ποσοστό απογοήτευσης καταγράφεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Το 73% απάντησε ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση και το 19% ότι πηγαίνουν προς τη σωστή.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν σε ποσοστό 95% ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Υπάρχει και ένα 3% που απαντά πως κινείται προς τη σωστή.

Η κρίση αξιοπιστίας στο πολιτικό σύστημα αποτυπώνεται στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας;» το 14% απάντησε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛΛ., το 32% μια κυβέρνηση της Ν.Δ. και το 52%, απάντησε «καμία από τις δύο».

Στο βαθμό ικανοποίησης από τη λειτουργία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, το 92% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 84% από την αντιπολίτευση.

Στο πολιτικό βαρόμετρο του Νοεμβρίου καταγράφεται και η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπερισχύει του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς θετική γνώμη για εκείνον έχει το 45% των ερωτηθέντων, μειωμένη κατά 2% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον πρωθυπουργό είναι 24%, που όμως αυξήθηκε κατά 2 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στη δεύτερη θέση είναι ο Δημ. Κουτσούμπας με θετικές ψήφους 37% και ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά.

Στο μεταξύ, το 42% υποστηρίζει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Τέλος, το 53% τάσσεται κατά της διεξαγωγής εκλογών και το 45% υπέρ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: