3.11.16

Θα τους ταράξει στη συναίνεση μέχρι να συσταθεί το ΕΣΡ...

ΜΜΕΗ κυβέρνηση θα επιμείνει δίνοντας και τον αριθμό των αδειών στην Ανεξάρτητη Αρχή...

Αν και υπάρχει μεγάλη διαδρομή μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα που η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής θα επιχειρήσει για πολλοστή φορά να συγκροτήσει ΕΣΡ και οι πολιτικές διεργασίες μέχρι τότε θα είναι πολλές…
ώστε να μπορεί κανείς να μιλήσει από σήμερα με βεβαιότητα για το αν θα υπάρξει κλίμα συναίνεσης ή όχι… Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φθάσει τη συναίνεση μέχρι το τέρμα ή διαφορετικά, να τους ταράξει στη συναίνεση! Πληροφορίες αναφέρουν ότι ειναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να συσταθεί η Ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική Αρχή, αναδεικνύοντας τις πραγματικές προθέσεις της κάθε πλευράς!

Η κυβέρνηση επιμένει ότι ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις της, μεταφέροντας τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας να ελέγξει την ενημέρωση, με το επιχείρημα ότι αυτό συνέβη για μια μόνο φορά όπως ρητά αναφέρεται στο νόμο 4339/15 και στο 2Α, επειδή η απόφαση του ΣτΕ του 2010 είχε κρίνει παράνομη τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών… Και ο μόνος τρόπος για να εναρμονιστεί με την απόφαση του δικαστηρίου, δεδομένου ότι δεν υπήρχε ΕΣΡ ήταν ο διαγωνισμός να διεξαχθεί από τη ΓΓΕΕ. Αντίθετα η κυβέρνηση επιμένει ότι ο δικός της νόμος είναι ο μοναδικός που ενίσχυσε με παραπάνω αρμοδιότητες την Ανεξάρτητη Αρχή.

Επίσης σε μια ακόμη ένδειξη καλής θέλησης για τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης – σήμερα, προτίθεται να καταθέσει και δεύτερη συμπληρωματική τροπολογία στη Βουλή που θα ορίζει ότι ο αριθμός των αδειών θα απαιτεί εκτός από την εισήγηση του υπουργού Επικρατείας και τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ακόμη και μετά από όλα αυτά, δηλαδή την τροπολογία που επιστρέφει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, τη ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι ο αριθμός των αδειών επίσης θα αποφασίζεται από την Ανεξάρτητη Αρχή… Η κυβέρνηση θα επιμένει στην επιδίωξη κλίματος συναίνεσης και μετά τη Δευτέρα σε περίπτωση που δεν συσταθεί πάλι ΕΣΡ! Με άλλα λόγια δεν έχει πρόθεση να νομοθετήσει τη «γέφυρα» για να καλύψει το νομικό κενό μέχρι να δοθούν οι άδειες… Και θα προσέλθει σε νέα διάσκεψη των προέδρων της Βουλής περιμένοντας να συναινέσει η ΝΔ!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: