20.11.16

Μαζικές εκκαθαρίσεις Ερντογάν σε Πανεπιστήμιο και ΥΠ.ΟΙΚ....

Τουρκική αστυνομία
Στη σύλληψη 36 εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών προχώρησε η τουρκική αστυνομία, ενώ χθες εισαγγελείς διέταξαν την...
σύλληψη 103 ακαδημαϊκών του Τεχνικού Πανεπιστημίου Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Hurriyet, 70 πανεπιστημιακοί έχουν ήδη συλληφθεί σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την πόλη.

Όλοι κατηγορούνται ότι φέρονται πως διατηρούσαν δεσμούς με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για την οργάνωση της αποτυχημένης απόπειρας του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει κατ΄επανάληψη ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα.

Στο πλαίσιο της άνευ προηγουμένου επιχείρησης καταστολής με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν συλληφθεί επίσημα περισσότερα από 37.000 άτομα και έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, δικαστές, εισαγγελείς, αστυνομικοί και άλλοι εργαζόμενοι.

Οι τουρκικές αρχές κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα μέσα Ιουλίου, η οποία παρατάθηκε για άλλους τρεις μήνες μέχρι τον Ιανουάριο, αφού ο Ερντογάν δήλωσε πως οι αρχές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξαλείψουν την απειλή που δημιουργείται από το δίκτυο του Γκιουλέν και από τους Κούρδους αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: