1.10.16

Συνωστισμός στο κέντρο...

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριάκος Μητσοτάκης Αλέξης ΤσίπραςΗ σεναριολογία υπερβαίνει τις προθέσεις των πολιτικών ηγεσιών. Λέγεται ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθοριστικό για τη...
διεύρυνσή του με δυνάμεις από την κεντροαριστερά, όμως το περισσότερο που αναμένεται είναι να καθιερωθεί ένα forum διαλόγου με πρόσωπα του προοδευτικού χώρου.


Από την άλλη, ο Κ. Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ με την υπόσχεση του ανοίγματος στο κέντρο αλλά αμέσως μετά έχρισε αντιπρόεδρο του κόμματός του τον Αδ. Γεωργιάδη και τομεάρχη Δικαιοσύνης-Δημόσιας Τάξης τον Μ. Βορίδη, χωρίς να επιδιώξει συνεργασία με πρόσωπα του κύκλου του σημιτικού εκσυγχρονισμού, όπως αναμενόταν. Την ίδια ώρα, γίνονται ατέρμονες συζητήσεις για την ανασυγκρότηση του ενδιάμεσου χώρου που δεν κατέληξαν παρά στο ναυάγιο της προσπάθειας σύμπλευσης ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού.

Με άλλα λόγια, ακούγονται πολλά και δεν γίνεται τίποτα σε σχέση με το κέντρο του πολιτικού χάρτη, όπου θεωρείται ότι αναφέρονται οι περισσότεροι από τους πολίτες που προσανατολίζονται στην αποχή.

Αναζητώντας το 44%

Το ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου το 2009 (44%) είναι αυτό που εμπνέει και κινητοποιεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την κοινωνική βάση. Εχει διαπιστωθεί ότι ένα σημαντικό τμήμα μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ,  ένα μικρότερο (κυρίως ηλικιωμένοι) παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ, έγιναν περάσματα από την ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, κάποιοι μπορεί τώρα να στραφούν στην ΝΔ, άλλοι παραμένουν κομματικά ανέστιοι και αμφιταλαντευόμενοι. Αναλυτές των δημοσκοπήσεων πιστεύουν ότι ένα 10% περίπου παραμένει σε απόσταση από τα κοινά και η τελική του στάση θα επηρεάσει καταλυτικά το εκλογικό αποτέλεσμα όποτε στηθούν κάλπες. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι πολλοί απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετέωροι χωρίς να έχουν καταφύγει σε άλλο κόμμα και καταγράφονται στη χαμηλή συσπείρωση και στην αδιευκρίνιστη ψήφο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: