31.10.16

Στη Βουλή ο Β. Πολύδωρας...

polydwrasΘα μπορούσα να έχω παραιτηθεί, αλλά δεν ήθελα να κάνω τίποτα βιαστικό...

Στη Βουλή προσήλθε ο προτεινόμενος πρόεδρος για το ΕΣΡ από την κυβέρνηση Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος συναντήθηκε με τον...
πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση.

Παρά τα σενάρια για απόσυρση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση εμμένει στην πρότασή της να αναλάβει την προεδρία της Αρχής.

Αμέσως μετά ο κ. Πολύδωρας προέβη σε δηλώσεις προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες: «Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ. Ο Πρόεδρος της Βουλής με ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά στη Διάσκεψη των Προέδρων με την υποψηφιότητά μου. Εγώ θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν παραιτήθηκε από μόνος του έπειτα από τις αντιδράσεις προς το πρόσωπό του, απάντησε παραφράζοντας τη δήλωσή του στην ΕΡΤ «είμαι Σαμουράι» τόνισε ότι έχει ισχυρές αντοχές στο «τρολάρισμα».

«Θα μπορούσα να έχω παραιτηθεί, αλλά δεν ήθελα να κάνω τίποτα βιαστικό ή μονομερές για να μην ερμηνευτεί αυτή η κίνησή μου ως φόβος απέναντι στο τρολάρισμα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επιχειρώντας δεν να αποκρούσει τα διακομματικά πυρά για την πολιτική του πορεία, πρόσθεσε ότι: «Το «κράξιμο» είναι αβάσιμο, ανούσιο, κακεντρεχές και γεμάτο ψευδολογίες και παραχαράξεις της ιστορίας. Είπαν για παράδειγμα ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή το 2013. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο εγώ είχα μιλήσει για συνεννόηση και προσπάθεια προσέλκυσης των 600.000 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Πολύδωρας εμφανίστηκε ενοχλημένος από τα ομαδικά πυρά που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση εναντίον του, καθώς ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν έχει στεναχωρηθεί, δήλωσε «σκασμένος».

Μετά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η πρόταση αναμένεται να μην υπάρξει συναίνεση για τη συγκρότηση ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων το απόγευμα στη Βουλή...


aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: