31.10.16

Τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων στο επίκεντρο...

Αύριο καταθέτει ο Θ. Σκορδάς στην εξεταστική επιτροπή...

Ο Θανάσης Σκορδάς, Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2012, καταθέτει αύριο, Τρίτη 1/11, στην...
εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Αφού ολοκληρώθηκε το σκέλος της εξεταστικής επιτροπής με τις καταθέσεις των στελεχών των τραπεζών και των ιδιοκτητών των ΜΜΕ (σ.σ.: αλλά αναμένεται να καταθέσουν ακόμα ο Γιαννίκος και ο Κυριακού), ξεκινούν οι καταθέσεις των οικονομικών υπευθύνων των κομμάτων.  Η συνεδρίαση της Τρίτης θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης και θα μεταδοθεί, όπως αναμένεται, μέσω της web tv του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής (εδώ όλα τα σχετικά δημοσιεύματα με την εξεταστική επιτροπή).

Φάινεται ότι, δια της πρότασης από πλευράς ΝΔ να κληθεί ο Θ. Σκορδάς (κάθε κόμμα πρότεινε το ίδιο στον Σ. Φάμελλο ποιος πρέπει να κληθεί στην επιτροπή), η σημερινή ηγεσία του κόμματος, πετάει το μπαλάκι στο σαμαρικό μπλοκ, στο οποίο ανήκει ο πρώην  Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας.  Ο Θ. Σκορδάς, με απόφαση του τότε προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ορίστηκε Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2010. Στις 21 Ιουνίου 2012, ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης - ανταγωνιστικότητας - βιομηχανίας - εμπορίου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Σ. Φάμελλος, μιλώντας για τις μέχρι τώρα εργασίες της εξεταστικής, υπογράμμισε πρόσφατα ότι «προκύπτουν συμπεράσματα που έχουν οδηγήσει σε αυτεπάγγελτες κινήσεις της δικαιοσύνης όπως όσο αναφορά τη δήλωση του κ. Ψυχάρη για 15 εκατ. εγγύηση  με αέρα, μας ενημέρωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ότι έχει γίνει εξώδικο προς τον κ. Ψυχάρη, ζητήθηκαν από τον οικονομικό εισαγγελέα τα πρακτικά της κατάθεσης του κ. Στουρνάρα για να διερευνήσει την ανάσυρση από το αρχείο του πορίσματος του κ. Καλούδη για τις παρατυπίες των κομμάτων και να εξεταστεί γιατί μπήκε στο αρχείο». «Όλα αυτά είναι απόδειξη ότι κάνουμε τη δουλειά μας. Ξεκίνησαν αρκετές διαδικασίες για τη νομιμότητα στο δανεισμό που αποκαθιστούν το δίκαιο», σημείωσε.
Αναλυτικά το βιογραφικό Σκορδά:

Ο Θανάσης Σκορδάς γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1965, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, από όπου και έλαβε το πτυχίο του με ειδίκευση στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Από το 1987 εργάσθηκε ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στην ίδρυση και λειτουργία εταιρειών χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Έχει αποτελέσει εισηγητή οργάνωσης σεμιναρίων για την ανάπτυξη των πωλήσεων και την πλήρη οργάνωση των ασφαλιστικών εργασιών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, καθώς και στο Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή του σε συνέδρια του εσωτερικού και του εξωτερικού, με διάφορες διακρίσεις και τιμές. Τον Μάρτιο του 2000 εξελέγη Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων, θέση στην οποία επανεξελέγη και το 2003.

Εκλέγεται από το 1994, μέχρι σήμερα μέλος της Κεντρική Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2000 έως και τον Μάρτιο του 2004, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων. Για το διάστημα 2004 έως 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή. Από τον Νοέμβριο του 2006 έως και τον Ιανουάριο του 2009, κατείχε την θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Στην συνέχεια, ανέλαβε χρέη Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Τον Ιούλιο του 2010 με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ορίστηκε Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Στις 21 Ιουνίου 2012, ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στην Κυβέρνηση Σαμαρά ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης - ανταγωνιστικότητας - βιομηχανίας - εμπορίου...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: