12.6.16

Πάνω από χίλιοι πρόσφυγες διασώθηκαν στη Μεσόγειο...

Διάσωση προσφύγων
Συνολικά 1.348 άνθρωποι διασώθηκαν το Σάββατο ανοικτά της Σικελίας, σε έντεκα χωριστές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε στη Ρώμη το... κέντρο επιχειρήσεων του ιταλικού Λιμενικού Σώματος.

Έτσι, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διασώθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες στη Μεσόγειο αυξήθηκαν σε πάνω από 3.000.  

Με την έλευση του καλοκαιριού χιλιάδες μετανάστες αποπλέουν με πλεούμενα ευκαιρίας από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία. Στην πλειονότητά τους, είναι υπήκοοι χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.

Σαράντα πέντε μετανάστες, Αφγανοί, Πακιστανοί και Υεμενίτες, ανάμεσά τους πάνω από δέκα ανήλικοι, αποβιβάστηκαν παράλληλα στο Οτράντο, στη νότια Ιταλία, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Τρεις Γεωργιανοί, φερόμενοι ως διακινητές, συνελήφθησαν για να ανακριθούν.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πριν τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών, πάνω από 48.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία από τις αρχές της χρονιάς.

Ο απολογισμός του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας κάνει λόγο για 50.000 μετανάστες που έχουν φτάσει στις ακτές της χώρας μέχρι στιγμής φέτος, έναν αριθμό μειωμένο κατά περίπου 10% σε σύγκριση με αυτόν του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: