30.6.16

«Χρησμός» Ρέγκλινγκ: Μάλλον απίθανη η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ...

«Χρησμός» Ρέγκλινγκ: Μάλλον απίθανη η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) δεν πιστεύει πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ. «Bρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης διαδικασίας, πολλά μπορούν να...
συμβούν» αναφέρει στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche. 

«Tο βρετανικό δημοψήφισμα καθορίστηκε ιδιαίτερα από τα συναισθήματα, δεν βρίσκονταν στο επίκεντρο οι οικονομικές συνέπειες της αποχώρησης. Γι' αυτό πρέπει να περιμένουμε εάν πράγματι θα έρθει η έξοδος» επισημαίνει.

Πάντως, εάν η Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ, ο Ρέγκλινγκ αναμένει την παγίωση μιας Ευρώπης των δύο ταχυτήτων και στα νομίσματα. «Η Μ. Βρετανία μαζί με τη Δανία, τη Σουηδία και άλλες χώρες θα βρίσκονται στον εξωτερικό κύκλο. Η Ευρωζώνη θα αποτελείται από χώρες ισχυρά ενσωματωμένες» δηλώνει.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ θεωρεί επίσης ότι σχέδιο του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για ταχεία διεύρυνση της Ευρωζώνης δεν είναι ρεαλιστικό. 

«Αυτή τη στιγμή καμία χώρα που δεν βρίσκεται στην Ευρωζώνη δεν εκπληρώνει όλα τα κριτήρια ένταξης» αναφέρει.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένει μεν ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα προσχωρήσουν στο ευρώ εάν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, αλλά ο ρυθμός θα είναι διαφορετικός από χώρα σε χώρα, διότι υπάρχουν διαφορετικά προβλήματα και προτεραιότητες...

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: