30.6.16

Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των Αlpha, Star Channel και Έψιλον...

Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των Αlpha, Star Channel και Έψιλον
Κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκαν  σήμερα στην Ολομέλεια   του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις των  ασφαλιστικών μέτρων  των   τηλεοπτικών σταθμών   Αlpha, Star Channel και Έψιλον για τη...
 τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων  αδειών  «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
          
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου  Ακυρωτικού Δικαστηρίου η οποία διήρκεσε περίπου 4 ώρες (πρόεδρος ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου)  ανέπτυξε τις θέσεις του  ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας   του υπουργείου Επικρατείας  Ελευθέριος Κρέτσος. 
           
Από τη πλευρά του υπουργείου Επικρατείας  παραστάθηκα οι εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) Ευστράτιος Συνείκης και Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος και από το υπουργείο Οικονομικών   το μέλος του ΝΣΚ Κωνσταντίνος Κηπουρός, ενώ και για τα δύο υπουργεία παραστάθηκαν οι δικηγόροι Ιωάννης Μαντζουράνης και Ιωάννης Δρόσος.  
          
Από την άλλη πλευρά, ο Αlpha εκπροσωπήθηκε από τον Χαράλαμπο Χρυσανθάκη, το Star Channel από τον Σταύρο Λαζαράτο και ο Έψιλον από τον Ευάγγελο Γκιουγκή.
          
Η  Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της  οι οποίες  αναμένονται  μετά την 6η  Ιουλίου 2016.
          
Προηγουμένως, η Ολομέλεια με την υπ΄  αριθμ. 124/2016 απόφασή της απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία  «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων»)  για τη  τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών.
          
Πάντως, την ερχόμενη Δευτέρα,  θα συζητηθούν     στην  Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας κ. Παπαγεωργίου οι 23 αιτήσεις ακυρώσεως (κύριες προσφυγές)   των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: