13.6.16

Οι θεσμικές πρωτοβουλίες στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου...


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός με αιχμή τις θεσμικές πρωτοβουλίες, όπως συνταγματική αναθεώρηση, εκλογικός νόμος και αναπτυξιακός νόμος που θα ψηφιστεί στη Βουλή.

Τα παραπάνω θέματα συζητήθηκαν εκτενώς στην...
καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και αποφασίστηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Να αναφερθεί εκτενώς στη συνολική κυβερνητική αντίληψη για την ανάπτυξη (αναπτυξιακό νομοσχέδιο, χρηματοδοτικά εργαλεία –ΕΣΠΑ, πακέτο Γιούνγκερ, Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων).

Εντός της εβδομάδας στο Μαξίμου θα λάβει χώρα κυβερνητική σύσκεψη όπου και θα «σφραγιστούν» οι προτάσεις της κυβέρνηση για τον νέο εκλογικό νόμο.

Τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, εξέφρασε τα παράπονά του για το γεγονός ότι συνεργάτες του Πρωθυπουργού «τον άδεισαν» στο θέμα των γνωστών δηλώσεών του για τη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα υπό τον τίτλο «Παραιτηθείτε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απάντηση στον κ. Φίλη ήταν ότι η επίσημη κυβερνητική θέση είναι ότι η «το παραιτηθείτε είναι στα όρια της γραφικότητας» και όχι στα όρια της συνταγματικότητας όπως ισχυρίστηκε ο κ. Φίλης...

Δημήτρης Χατζηνικόλας

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: