24.6.16

Οι αγορές πανηγυρίζουν προκαταβολικά....


-To μήνυμα Κάμερον. 
-Κι ο Τζόνσον παραδέχτηκε την ήττα του...
Σε νέα ύψη η ισοτιμία λίρας- δολαρίου: έφθασε 1,4988 με το κλείσιμο της κάλπης  κι ενώ οι αγορές συναλλάγματος ετοιμάζονταν για...
το ξημέρωμα της νέας ημέρας. 

Την άνοδο πυροδότησε  η δημοσκόπηση του YouGov που δίνει σαφές προβάδισμα στο Bremain.

Κατά 90 μονάδες υψηλότερα προβλέπεται να ανοίξει και το χρηματιστήριο σήμερα Παρασκευή στο Λονδίνο, ενώ η αγορά του πετρελαίου, με το βλέμμα στη δημοσκόπηση, οδήγησαν πάνω από 51 δολάρια το πετρέλαιο, τιμή που είναι η υψηλότερη των δυο τελευταίων εβδομάδων.

Οπως υποστηρίζει και ο Πήτερ Σπήγκελ των FT μέσω Twitter, η αντίστοιχη ιδιωτική δημοσκόπηση που είχαν παραγγείλει τα κερδοσκοπικά κεφάλαια  συμφωνούν με τα ποσοστά που δίνει η μέτρηση του YouGov

πηγη efsyn

To Tweet του Κάμερον 

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ευχαρίστησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter όσους ψήφισαν υπέρ του Bremain, για «μια ισχυρότερη, ασφαλέστερη Βρετανία, η οποία είναι καλύερα εντός Ε.Ε.», καθώς και όσους ενεπλάκησαν στην καμπάνια υπέρ της παραμονής. 
  

Με επιστολή τους, 84 συντηρητικοί βουλευτές - εκ των οποίων τα δυο τρίτα είχαν υποστηρίξει δημόσια την εκστρατεία υπέρ της εξόδου- ευχαριστούν τον  Κάμερον που έδωσε το δικαίωμα της επιλογής στον λαό να αποφασίσει εάν επιθυμεί ή όχι την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και στην ουσία δηλώνουν την επιθυμία τους σε κάθε περίπτωση, να παραμείνει στην πρωθυπουργία.
«Πιστεύουμε ότι όποια και να είναι η απόφαση του βρετανικού λαού, έχετε και την εντολή και το καθήκον να συνεχίσετε να ηγείσθε του έθνους, εφαρμόζοντας τις πολιτικές μας», αναφέρεται στην επιστολή, την οποία συνυπογράφει και ο Δήμαρχος του Λονδίνου και εκ των ηγετικών φυσιογνωμιών  του στρατοπέδου του Brexit, Μπόρις Τζόνσον.

Τζόνσον: Χάσαμε

Εκτός από τον Φάρατζ, κι ο  Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος λίγη ώρα πριν φτάσει στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει είχε μία σύντομη συνομιλία με έναν πολίτη στο μετρό του Λονδίνου, παραδέχτηκε την ήττα του.



«Μόλις ερωτήθηκα στο μετρό από τον Μπόρις Τζόνσον αν ψήφισα για το Leave. Είπα όχι. Παραδέχθηκε ότι έχασε ούτως ή άλλως. Αμήχανο», έγραψε ο Λιούις Άϊγου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αφού «ανέβασε» και σχετική φωτογραφία.

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπέρμαχος της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, ο οποίος έφτασε στο εκλογικό τμήμα 25 λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες, δήλωσε στο Press Association: «Για να δούμε, για να δούμε. Είναι στα χέρια των πολιτών τώρα».

Νωρίτερα, σε μία ύστατη προσπάθεια ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε καλέσει όσους πολίτες δεν είχαν προσέλθει στις κάλπες να ψηφίσουν όσο υπήρχε ακόμα χρόνος.
Σε email που έστειλε, λοιπόν, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να σπεύσουν στα εκλογικά κέντρα υποστηρίζοντας το Brexit.

«Οι κάλπες κλείνουν σε 90 λεπτά, επομένως δεν έχουμε πολύ χρόνο για μακροσκελή email. Αν έχετε ψηφίσει υπέρ του Leave, ευχαριστώ. Αν δεν το έχετε κάνει, σας παρακαλώ κάντε το. Και σας παρακαλώ στείλτε email, μηνύματα ή τηλεφωνήστε στους φίλους σας να ψηφίσουν Leave. Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε σήμερα την δική μας Ημέρα Ανεξαρτησίας», έγραψε ο Τζόνσον με την ελπίδα να πείσει τους τελευταίους αναποφάσιστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: