2.6.16

Ο ξεχασιάρης Ματέο Ρέντσι...


«Η γυναίκα μου, όντως, μού είχε δώσει την κλήση για να πληρώσω το πρόστιμο, αλλά εγώ την έχασα και στην συνέχεια ξέχασα το όλο θέμα. Τώρα πρέπει να πληρώσω...
2.000 ευρώ για μια κλήση που μου είχαν βάλει πριν από τρία χρόνια», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Βέβαια, η υπόθεση δεν είναι καμία σκανδαλώδης αποκάλυψη, απλά με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως αποφάσισε ο Ιταλός πρωθυπουργός να ανακοινώσει την πρόθεσή του να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η υπηρεσία είσπραξης φόρων στη χώρα.

«Θα πρέπει να μπορεί κανείς να πληρώνει αμέσως τα πρόστιμα με ένα κλικ του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή και με το κινητό του» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι και πρόσθεσε «αν μου είχε δοθεί η δυνατότητα να πληρώσω με ένα μήνυμα του κινητού, είναι βέβαιο ότι δεν θα είχα ξεχάσει το πρόστιμο».

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων έχει αμφισβητηθεί έντονα από το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, λόγω της συχνά μεγάλης αύξησης του αρχικού οφειλόμενου ποσού στα πρόστιμα που αποστέλλονται στους πολίτες.

Η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει επίσης εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στη «μέθοδο Equitalia», την οποία θεωρεί κάθε άλλο παρά φιλική προς τους πολίτες.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: