1.6.16

«Γαλλικός Μάης» και τον Ιούνιο...

Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία

Ο Μάης του 2016, ίσως ο πιο ταραγμένος στη Γαλλία από εκείνον του 1968, έφυγε, δέκα μόλις μέρες απομένουν ως την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα...
από τις συνεχείς κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης Ολάντ-Βαλς είναι αποκαρδιωτική για τους κυβερνώντες, οι οποίοι ήλπιζαν σε σταδιακή εκτόνωση πριν από την έλευση του θέρους.

Ηδη πολλά δημοσιεύματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για διοργάνωση-φιάσκο, ζητώντας από τον αμετακίνητο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να κάνει πίσω για να μην εξευτελιστεί παγκοσμίως η διοργανώτρια χώρα – ιδίως μετά τη χτεσινή έναρξη και νέων απεργιών στον τομέα των μεταφορών, που αρκούν από μόνες τους για να τινάξουν στον αέρα το Euro 2016.

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες στη Γαλλία

Ηδη από χτες ξεκίνησε νέα απεργία στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, ενώ αύριο αρχίζει η μεγάλη κινητοποίηση στο μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η ήδη αποφασισμένη εξαήμερη (!) απεργία των πιλότων της αεροπορικής εταιρείας Air France, που διαμαρτύρονται για την προωθούμενη μείωση των αμοιβών τους.

Αν και δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία, «θα υπάρξει οπωσδήποτε κινητοποίηση εντός του Ιουνίου», όπως ξεκαθάρισε εκπρόσωπος του συνδικάτου των πιλότων.

Ταυτόχρονα πολλές περιοχές της χώρας παραμένουν αποκλεισμένες λόγω των μπλόκων των φορτηγατζήδων σε γέφυρες, διασταυρώσεις και εθνικές και επαρχιακές οδούς, χιλιάδες πρατήρια καυσίμων έχουν «στεγνώσει» λόγω των κινητοποιήσεων στα διυλιστήρια και η αστυνομία αγωνιά για την πιθανότητα νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων στη διάρκεια των αγώνων.

Διαβλαστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: