8.6.16

"Δεν εννοούσα συνταγματική παράκαμψη...

Γεροβασίλη στο «Ακραίως»: Δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση συνταγματική παράκαμψη για την αναθεώρηση του Συντάγματος
...για την αναθεώρηση του Συντάγματος"...

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις περι δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος...
Όλγα Γεροβασίλη.  

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως «δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση συνταγματική παράκαμψη για την αναθεώρηση του Συντάγματος». 

«Δεν έχει συζητηθεί το δημοψήφισμα δεν έχει αποφασιστεί αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Αυτό που θορύβησε είναι ο φόβος του παλαιού πολιτικού συστήματος», είπε.   

«Στη συζήτηση αυτή θα εμπλακούν τα πολιτικά κόμματα αλλά και ο ελληνικός λαός. Όλες οι ιδέες που διευρύνουν θα συζητηθούν με όλους τους τρόπους. Όχι όμως με παράκαμψη της συνταγματικής διαδικασίας», πρόσθεσε.  

Σχετικά με το Ελληνικό είπε πως «το καλοκαίρι αποδεχθήκαμε μια συμφωνία. Παλέψαμε για τους καλύτερους όρους. Μέσα σε αυτή τη συμφωνία υπήρχαν και οι όροι των ιδιωτικοποιήσεων».  

Τόνισε δε πως «κάναμε πάλι διαπραγμάτευση και οι όροι είναι κατά πολύ καλύτεροι προς όφελος του ελληνικού δημοσίου» ενώ υπογράμμισε πως «δεν πανηγύρισε κανείς για τη συμφωνία. Στις σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ η λογική ήταν τελείως διαφορετική».

Η κ. Γεροβασίλη άφησε αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα γύρω από την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και να παραδεχτεί δημόσια εαν οι όροι της συμβασης είναι καλύτεροι προς όφελος του ελληνικού δημοσίου. 

Επιπλέον ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση απέναντι στα εργασιακά και στις αλλαγές για τις ομαδικές απολύσεις και το lock out. 


Η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση τάσσεται κατά των εργασιακών αλλαγών και κάλεσε και την αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: