18.6.16

Συνάντηση «ναυάγιο» Δρίτσα - λιμενεργατών...



Μπορεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ...
να πραγματοποιήθηκε τελικά το απόγευμα της Παρασκευής, δυστυχώς όμως, κι αυτή τη φορά, κατέληξε σε ένα μεγάλο ναυάγιο. 

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού και έτσι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους, η οποία σήμερα (Σάββατο), συμπληρώνει 24 ημέρες. 

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, τα σωματεία (ΟΜΥΛΕ, Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ), εξέδωσαν μία πολύ σκληρή ανακοίνωση, με την οποία ζητούν προσωπικά από τον πρωθυπουργό «να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζομένους στα λιμάνια και στην καταστροφή που επέρχεται για όλους του εργαζόμενους της χώρας, με την απειλούμενη κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων».

Κάνουν γνωστό ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή, έναν αγώνα που δεν είναι συντεχνιακός όπως λένε, καθώς «σηκώνει το βάρος της αντίστασης και για άλλους εργαζόμενους και για μικρομεσαίους επαγγελματίες που θα εξαφανιστούν από τον ολοκληρωτισμό της Cosco, μετά τη μονοπωλιακή της παντοδυναμία στον Πειραιά». 

Διαβάστε την ανακοίνωση των σωματείων ΕΔΩ

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: