6.10.14

Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού...


...κάτω από το στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα...
Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που "έκλεισε" στη σαββατιάτικη συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα.


Σύμφωνα με...
υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, η τρόικα "δεν έχει εκφράσει ούτε συμφωνία, ούτε διαφωνία" για τα μεγέθη του προσχεδίου και "θα τα παρακολουθεί όλα" έως το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού. Κατά την ίδια πηγή, το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 προβλέπεται να είναι "πολύ κοντά στο 3% του ΑΕΠ, θα απέχει ελάχιστα από τον στόχο" και χωρίς νέα μέτρα.
Στο προσχέδιο, εκτός από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θα περιλαμβάνεται μόνον το κονδύλι για τους ένστολους και δέσμευση για την εκκίνηση της αποκατάστασης των αποδοχών τους από το τρέχον έτος. Το πλήρες σχέδιο για τους ένστολους θα αποτυπώνεται αναλυτικά στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού.
Όπως υποστήριξε ο συγκεκριμένος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, τα έσοδα του Σεπτεμβρίου (προ επιστροφών φόρων) κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα από τους στόχους και κατά 16% υψηλότερα από τον Σεπτέμβριο πέρυσι. Επίσης, είπε ότι αν και δεν υπάρχει εικόνα για τις εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για "ικανοποιητική πορεία", καθώς ο Σεπτέμβριος ήταν ο πρώτος μήνας καταβολής του φόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: