31.10.14

Όλα δείχνουν Σαμαρά για το Πεντάγωνο ....

 
Ο Πρωθυπουργός όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αναλάβει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Την τελική απόφαση την πήρε πριν από... μερικές ημέρες, αφού «ζύγισε» αρκετά τα πράγματα – καθώς έχει ήδη πολλές υποχρεώσεις και η περίοδος είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη στα οικονομικά – ο Α. Σαμαράς πήρε την απόφαση να έχει τον ρόλο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται ακόμα και σήμερα καθώς ο Α. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Δ. Αβραμόπουλο στις 14:00 το μεσημέρι.

Με την κίνηση αυτή ο Πρωθυπουργός στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία καθώς δείχνει την σημασία που δίνει η κυβέρνηση απέναντι στα εθνικά θέματα.

Παράλληλα ο Α. Σαμαράς θα στραφεί άμεσα και προς τους ένστολους προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπήρξαν από την πλευρά των στρατιωτικών λόγω των μνημονιακών περικοπών, οι οποίες όμως θα επιστραφούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ενδέχεται να υπάρξει ένας ακόμα υφυπουργός στο υπουργείο Άμυνας ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι απόστρατος αξιωματικός και όχι πολιτικό πρόσωπο όπως ήθελαν οι πληροφορίες που έφταναν στα δημοσιογραφικά γραφεία τις προηγούμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναβαθμίστηκε ο ρόλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας. Επίσης ο Α. Οικονόμου ήταν στο Μαξίμου κατά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ ενώ στην συνέχεια είχε και σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Α. Σαμαρά.

Αποχαιρετά ο Δ. Αβραμόπουλος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει συγκαλέσει για σήμερα στις 10:30 το πρωί κοινή συνάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των μελών των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: