31.10.14

Στο χάος η Μπουρκίνα Φάσο...

burkina fasoΕγκατέλειψε την εξουσία ο πρόεδρος...


Στο χάος έχει παραδοθεί η Μπουρκίνα Φάσο ενώ ο πρόεδρος της χώρας Μπλεζ Κομπαορέ έχει...
εγκαταλείψει την εξουσία, όπως δήλωσε ένας συνταγματάρχης της προεδρικής φρουράς σήμερα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Burkina24.
burkina faso
Ο αντισυνταγματάρχης Ισαάκ Ζιντά έκανε την ανακοίνωση αυτή από το Παλάτι του Έθνους στην Ουαγκαντούγκου, όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να ζητήσουν την παραίτηση του Κομπαορέ έπειτα από τις χθεσινές βίαιες διαδηλώσεις.

Λίγο μετά τις δηλώσεις αυτές του Ζιντά, ο ίδιος ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι παραιτείται και ότι η θέση του αρχηγού του κράτους είναι πλέον κενή, έπειτα από 27 χρόνια στην εξουσία.

Παράλληλα δύο διπλωματικές πηγές και τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια βαριά οπλισμένη οχηματοπομπή η οποία φέρεται να μεταφέρει τον Κομπαορέ ταξιδεύει προς την πόλη Πο, στο νότιο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, κοντά στα σύνορα με τη Γκάνα.

Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εκτιμήσει ότι «εναπόκειται στον λαό της Μπουρκίνα Φάσο να αποφασίσει για το μέλλον του».

Εξάλλου και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε ευχηθεί ο Κομπαορέ «να λάβει τις σωστές αποφάσεις» ώστε να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση της έντασης στη χώρα του και τη σταθεροποίηση της περιοχής...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: