31.10.14

Μετακινήσεις με παρασκήνιο...


Η «μετακόμιση» Δένδια στη Μεσογείων, φημολογείται ότι συνδέεται και με τη δυστοκία στις...
σχέσεις Δένδια – Χαρδούβελη όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μόλις... πρώην υπ. Ανάπτυξης, μιλώντας χθες στους βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, εξήγησε ότι ο ίδιος είναι απόλυτα έτοιμος ως προς το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ο Νίκος Δένδιας «έδειξε» το υπουργείο Οικονομικών. «Τι να σας πω; Δεν μπορώ να συνεννοηθώ...» φέρεται να είπε.

Αντίθετα η πλευρά Χαρδούβελη επέρριπτε στον Δένδια τις ευθύνες για την καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, ο Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, ρωτήθηκε για τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή και απάντησε: «Δεν το ξέρω, το υπουργείο Ανάπτυξης είναι το επισπεύδον». Μετά από αυτό ο Νίκος Δένδιας απευθύνθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες στον πρωθυπουργό για να εξηγήσει ότι δεν ευθύνεται αυτός για την καθυστέρηση.  

Το σενάριο της «εσωτερικής αλλαγής» για την κάλυψη του κενού στο υπ. Άμυνας ήταν το κυρίαρχο τις τελευταίες ώρες αφού έγινε ξεκάθαρο ότι δεν θα αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς, όπως είχε ακουστεί. Άρχισε μάλιστα να ακούγεται ότι το πρόσωπο θα επιλεγεί από το υπάρχον πολιτικό συμβούλιο ενώ στο υπ. Ανάπτυξης θα αναλάβει βουλευτής και μάλιστα «καραμανλικός». Αυτός όπως φαίνεται είναι ο Κώστας Σκρέκας που όντως θεωρείται ότι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό. 

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: