31.10.14

Με ενστάσεις συνεχίστηκε η δίκη Τσοχατζόπουλου...

Με ενστάσεις συνεχίστηκε η δίκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά 

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Νοεμβρίου...

Με ενστάσεις συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης για τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας αναλώθηκε στις... τοποθετήσεις της υπεράσπισης σχετικά με την ένσταση που αφορά το θέμα της παραγραφής ή μη του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας. Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφανθεί επί των ενστάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο καταδίκασε τους 17 από τους 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση της νομιμοποίησης των «δώρων» για τις αγορές των επίμαχων όπλων ενώ εκτίμησε ότι το ποσό που έλαβε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Άκης Τσοχατζόπουλος, ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία.

Οι δικαστές έκριναν πως ο πρώην υπουργός ζητούσε «ωφελήματα» κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιριών ώστε να χαθούν τα ίχνη τους και να μην αποκαλυφθεί ο τελικός αποδέκτης. 
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: