2.6.14

Panorama: Περισσότερα από 500 παιδιά κακοποίησε ο Τζίμι Σάβιλ...

tzimi-savil-bbc
Nέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του παιδόφιλου τηλεοπτικού παρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ έφερε στο φως η έρευνα του BBC Panorama, τα οποία τον καθιστούν έναν από τους χειρότερους παιδεραστές στην ιστορία της Βρετανίας.
Σύμφωνα με...
την έρευνα, που βασίζεται σε εμπιστευτικά έγγραφα, ο Σάβιλ παρενόχλησε ή κακοποίησε σεξουαλικά περισσότερα απο 500 αγόρια και κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων μόλις δύο ετών(!).
Όπως τόνισε ο διευθυντής της κρατικής υπηρεσίας για την Προστασία των Ανήλικων Παιδιών, Πίτερ Βατ, ο παρουσιαστής που μεσουράνησε στο BBC τη δεκαετία του ’70 «δεν έχανε την παραμικρή ευκαιρία να εντοπίζει και να κακοποιεί ευάλωτα θύματα», συνήθως ηλικίας 13-15 ετών.
Οι δημοσιογράφοι που έκαναν την έρευνα, η οποία θα μεταδοθεί απόψε, διερωτώνται πώς ο Σάβιλ κατάφερε να βρεθεί στην «καρδιά» του βρετανικού κατεστημένου και γιατί το 1972, παρότι κυκλοφορούσαν έντονες φήμες για τα αίσχη του Σάβιλ, το BBC δεν ανέλαβε ουσιαστική δράση εναντίον του, με αποτέλεσμα να συνεχίσει τις αποτρόπαιες πράξεις του.
Το αμέσως προσεχές διάστημα, πάντως, αναμένεται η δημοσιοποίηση της επίσημης έρευνας του βρετανικού κολοσσού των ΜΜΕ, η οποία, όπως επισημαίνει ο «Guardian», έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: