30.6.14

Ένταση στην Βουλή για τις αλλαγές στον ποινικό και σωφρονιστικό κώδικα...

Ένταση στην Βουλή για τις αλλαγές στον ποινικό και σωφρονιστικό κώδικαΑπορρίφθηκε αίτημα της Κωνσταντοπούλου να αναβληθεί η συζήτηση μέχρι οι βουλευτές να επισκεφθούν τις φυλακές.


Ένταση σημειώθηκε στην...
Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αναβληθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για αλλαγή του ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα, προκειμένου -όπως υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου- οι βουλευτές να επισκεφθούν τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίφθηκε μετά από ψηφοφορία, με 10 ψήφους κατά έναντι 5 υπέρ, και αφού προηγουμένως υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, κυρίως μεταξύ του εισηγητή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για νομοσχέδιο έκτρωμα, υποστηρίζοντας πως είναι ότι «πιο νοσηρό και σκοτεινό έχει ποτέ επιχειρηθεί να εισαχθεί στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Υποστηρίζοντας το αίτημα της η κ. Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε παιδαγωγική και διαφωτιστική μια επίσκεψη σε φυλακές της χώρας, ειδικά τώρα όπως είπε, που 4.500 κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Για ασκήσεις επαναστατικής πολιτικής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, τονίζοντας ότι αν η κ. Κωνσταντοπούλου συνεχίζει να διακόπτει συνεχώς, εκείνος θα σηκωθεί να φύγει από την Επιτροπή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος ο οποίος αφού σημείωσε ότι δεν μπορεί να οργανωθεί σήμερα μια επίσκεψη βουλευτών στις φυλακές, εγκάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ διότι «δεν τηρεί στοιχειώδεις κανόνες του κοινοβουλευτισμού».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις, δηλώνοντας ότι είναι ανοικτός και περαιτέρω διάλογο.

Υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι το καταψηφίζει επί της αρχής...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: