30.6.14

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν οι κυκλοφορίες τον Αύγουστο;...

Συγκροτήματα Τύπου
Αρχίζει και διαμορφώνεται το θερινό σκηνικό για τις κυριακάτικες εκδόσεις. Το «ΘΕΜΑ» έχει υποχωρήσει πολύ, αφού προοδευτικά έχει χάσει ...
περίπου 40 χιλιάδες φύλλα και οι παράγοντες της αγοράς λένε ότι χωρίς το κουπόνι της προσφοράς, θα υποχωρούσε ακόμη περισσότερο η κυκλοφορία του. Το «ΒΗΜΑ» μπορεί να βρέθηκε στη δεύτερη θέση με την ίδια ακριβώς κυκλοφορία με την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησε η προσφορά με τα βιβλία του Κοέλιο, αλλά όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη ανάρτηση τα περίπου δέκα χιλιάδες παραπάνω φύλλα από τις πωλήσεις του Βήματος το προηγούμενο διάστημα, σε καμία περίπτωση δεν ισοσκελίζουν οικονομικά την προσφορά… Μάλιστα οι συγκεκριμένες πωλήσεις υπολείπονται κατά πολύ από την προσδοκία των στελεχών του ΔΟΛ για την προσφορά του Κοέλιο. Επίσης αυτή την Κυριακή κυκλοφόρησε και η «BHMADonna» που παραδοσιακά προσφέρει επιπλέον φύλλα στο «ΒΗΜΑ», οπότε δεν είναι σαφές αν οφείλονται στον Κοέλιο ή στο γυναικείο ένθετο. Αν και υπάρχει μια αίσθηση για το πού οφείλονται, ας αφήσουμε καλύτερα την επόμενη Κυριακή για να διαπιστωθεί!
Όπως και να έχει είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα… Αφού αν τα επιπλέον φύλλα αποδίδονται στην προσφορά του Κοέλιο το πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό, αντανακλά στη «BHMADonna», αν πάλι το περιοδικό είναι εκείνο που προσέφερε τα επιπλέον φύλλα στο «ΒΗΜΑ», αυτό εικάζουμε ότι μπορεί να σημαίνει, άλλη μια προσφορά της εφημερίδας να διακόπτεται βίαια λίγο μετά την εκκίνησή της!
Ως προς το «ΈΘΝΟΣ» τώρα, φαίνεται ότι έχει υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα, αλλά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν οι πωλήσεις του παραμένουν ψηλά. Η «REAL NEWS» δείχνει να μένει αρκετά πίσω στον ανταγωνισμό, αλλά δεν πρέπει να διαφεύγει ότι πρόκειται για την πιο υγιή οικονομικά εφημερίδα… ενώ στο περίπτερο υπάρχει μόνο ακριβή έκδοση, την ίδια στιγμή που στις υπόλοιπες κυριακάτικες εκείνη που πουλάει τα περισσότερα φύλλα είναι η φθηνή έκδοση.
Τέλος, αν και είναι διαπιστωμένο ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παραδοσιακά οι πωλήσεις πέφτουν, με δεδομένο ότι οι φετινές πωλήσεις είναι πιο χαμηλά από ποτέ… Και οι αντοχές εξαντλούνται, για όλους αναμένεται πολύ «θερμό» το φετινό καλοκαίρι, αφού πόσο πιο χαμηλές μπορεί να είναι οι κυκλοφορίες στα τέλη Ιουλίου, αλλά και τον Αύγουστο;

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: