30.6.14

Θέμα ωρών οι βαθμοί των Πανελλαδικών...


Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014, καθώς την Τρίτη 1 Ιουλίου, ανακοινώνεται η βαθμολογία τους, όπως έχει προαναγγείλει με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας.
Οι βαθμοί θα αναρτηθούν σε ...
όλα τα σχολεία της χώρας, αλλά στο διαδίκτυο, στην ειδική ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, η οποία προς το παρόν είναι εκτός λειτουργίας και αναμένεται να ενεργοποιηθεί αύριο.
Στο μεταξύ, ήδη έχει αρχίσει από σήμερα το πρωί η αποστολή των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών από το υπουργείο Παιδείας, ώστε εντός της ημέρας να τις έχουν λάβει οι κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες στην συνέχεια θα τις παραδώσουν αύριο το πρωί στα Λύκεια. Οι Διευθυντές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να προβούν στην απαραίτητη διασταύρωση μεταξύ των καταστάσεων μαθητών και των καταστάσεων των βαθμολογιών και εφόσον διαπιστώσουν ότι συμπίπτουν, θα αναρτήσουν τους βαθμούς το μεσημέρι της Τρίτης.
Μία ημέρα αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν και οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ Α.

Μηχανογραφικά δελτία
Από εκεί και πέρα οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα έχουν στην διάθεσή τους περίπου δύο εβδομάδες, έως τις 14 Ιουλίου, ώστε να οριστικοποιήσουν την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας για αυτό το σκοπό, http://exams.it.minedu.gov.gr είναι ήδη ενεργοποιημένη από τις 24 Ιουνίου αν και έως αύριο δεν παρέχεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της υποβολής.
«Από την Τρίτη 24-6-2014 έως και τη Δευτέρα 14-7-2014, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό σας Δελτίο (Μ.Δ.) στη παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση. Σας υπενθυμίζουμε ότι, όσοι δεν έχετε, ήδη, λάβει κωδικό ασφαλείας, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λύκειό σας για να δημιουργήσετε τον απαραίτητο κωδικό», αναφέρει σχετικά το υπουργείο, που διευκρινίζει ότι «από τις 24-6-2014 μπορείτε να υποβάλετε μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, μπορείτε να προβείτε στην τελική Οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού σας Δελτίου».
Επισημαίνεται ότι με την οριστικοποίηση, το Μηχανογραφικό Δελτίο, αποκτά πλέον μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και πρέπει ο υποψήφιος να το εκτυπώσει ή να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να βλέπει τις τελικές επιλογές του.

Για τους υποψηφίους που δεν διαθέτουν υπολογιστή, το υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των σχολείων τους για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά και ότι πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους εμπρόθεσμα γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.
Από μέρα σε μέρα αναμένονται και οι οριστικές αποφάσεις για τα νέα και πιο «ελαστικά» κριτήρια των μετεγγραφών, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: