30.6.14

Εθελοντές γιατροί στις φυλακές Κορυδαλλού...

 
Κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών θα επιχειρήσει να επισκεφθεί τους κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού οι οποίοι διανύουν την όγδοη ημέρα απεργίας πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που περιορίζει τα...
δικαιώματά τους και καταδικάζει σε απομόνωση μεγάλο αριθμό κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ. Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα σε δεύτερη ανάγνωση και σε δυο ημέρες πηγαίνει στην ολομέλεια του Α' Θερινού Τμήματος για ψήφιση σε μία συνεδρίαση.
Οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές κάνουν λόγο για συντριπτική πλειοψηφία των απεργών πείνας που "αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς να τους παρέχεται η ενδεδειγμένη ελάχιστη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της φυλακής."
 
Γονείς και φίλοι των κρατουμένων απεργών πείνας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να έχουν συνάντηση με την ηγεσία του.
 
Σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο καλεί αύριο Τρίτη στις 18.30 στο Ξενοδοχείο “Τιτάνια”, η ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα Τμήματα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σε απεργία πείνας παραμένουν τουλάχιστον 4.500 κρατούμενοι σε 15 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, με έξι κρατούμενους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: