25.6.14

Σάντος: "Δεν είμαστε άτρωτοι, αλλά..."...

Για πολλοστή φορά ο Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε στο "κλειδί" της σπουδαίας νίκης της Εθνικής κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και φυσικά της πρόκρισης στους "16" του Μουντιάλ .

Ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε πως ...
τόσο στο ματς με τους Ιβοριανούς όσο και σε αυτό κόντρα στην Ιαπωνία, οι ποδοσφαιριστές του ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο και στο στόχο της ομάδας.

Ο τεχνικός της "γαλανόλευκης" ρωτήθηκε για το σχήμα που επέλεξε χθες ενώ τόνισε πως οι βλέψεις τις ομάδας δεν σταματούν με την πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ.

Οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος

Ξυπνώντας το πρωί υπάρχει κάτι που τον εξέπληξε ενθυμούμενος το χθεσινό ματς; Υπάρχει κάτι που είδε από τους παίκτες του και τον εξέπληξε;

«Δεν θα έλεγα ότι αιφνιδιάστηκα. Περισσότερο θα έλεγα ότι ικανοποιήθηκα. Γιατί αυτή είναι μια δουλειά που έχουμε ξεκινήσει από την προετοιμασία και περίμενα να τη δω στον αγωνιστικό χώρο. Πίστευα ότι ήταν θέμα χρόνου και με ευχαριστεί πάρα πολύ που αυτό έγινε στον χθεσινό κρίσιμο αγώνα. Έχουμε δει την η ομάδα έχει καταφέρει να παίξει σε παρόμοια επίπεδα και σε αρκετά αγώνες με τρανταχτό παράδειγμα τα δύο ματς με την Ρουμανία. Η δυναμικότητα του αντιπάλου επηρεάζει τους παίκτες, οι οποίοι μεταβάλουν την απόδοσή τους. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τους δείξουμε ότι το σωστό παράδειγμα είναι αυτό του χθεσινού αγώνα. Σίγουρα η χθεσινή βραδιά ανήκε στους παίκτες.

Είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν κοιμήθηκε από την ένταση και τη χαρά. Και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς να ξεκουραστούν και να χαρούν την σπουδαία αυτή επιτυχία. Αλλά εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία μας Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ματς όπως το κάναμε στους δύο τελευταίους αγώνες ματς. Η Κόστα Ρίκα είναι μια πολύ δύσκολη αντίπαλο και θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας αυτό που συνέβη στις 17 του μηνός, το οποίο είναι αυτό που μας καθόρισε».

Για την διαφορετική εικόνα της Εθνικής…
«Αυτό που θα ρωτήσω εγώ είναι τι αλλάξαμε στο παιχνίδι μας; Η στρατηγική μας, η τακτική μας ήταν ίδια. Μια ομάδα που προσπαθεί να έχει συμπαγή άμυνα και να γίνει όσο το δυνατόν πιο επιθετική γίνεται. Δεν ήταν θέμα τακτικής ή πλάνου. Η μεγάλη διαφορά ήταν τα επίπεδα συγκέντρωσης της ομάδας. Στον πρώτο αγώνα αυτό μας κόστισε πολύ ακριβά γιατί ναι μεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες αλλά δεχτήκαμε τρία γκολ τα οποία δεν είναι φυσιολογικό να τα δέχεται με αυτόν τον τρόπο. Νομίζω ότι εκεί είναι το λάθος. Ότι νομίζουμε ότι για να νικήσεις πρέπει να παίξεις όπως η Βραζιλία. Εμείς είμαστε η Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει τη δική της ταυτότητα. Είναι μια ομάδα που σπανίως δέχεται γκολ και καταφέρνει να δημιουργεί ευκαιρίες με διάφορους τρόπους. Αυτό έγινε και με την Κολομβία όμως δεν καταφέραμε να βάλουμε το γκολ. Δεν είχαμε 100% συγκέντρωση στον αγώνα και είναι κάτι που το πληρώσαμε».
Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: