2.6.14

Ζητείται απόδειξη …

«Η πορεία του ΠΑΣΟΚ και η πορεία της Κεντροαριστεράς είναι απόλυτα συνυφασμένες: ή κερδίζουν και οι δύο ή χάνουν και οι δύο. Ποιοι θέλουν το πρώτο και ποιοι το δεύτερο; Ζητείται απόδειξη».

Παραπάνω από εμφανές είναι το...
μήνυμα που στέλνει με άρθρο του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, εν μέσω διαφωνιών στην Χαριλάου Τρικούπη για το ιδρυτικό συνέδριο που έχει ήδη εξαγγείλει για τον Οκτώβριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ενώ δεν έχει γίνει σαφές αν πρόκειται για ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ή της Δημοκρατικής Παράταξης, με τα στελέχη να διχάζονται σχετικά.

Στην παρέμβαση του αυτή, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, ο Δημήτρης Ρέππας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί να συγκροτηθεί Συνέδριο για όποιας μορφής νέο κομματικό φορέα αν δεν προηγηθεί Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ως αυτόνομο και αυτοκυρίαρχο θα αποφασίσει για τον εαυτό του».

Συντάσσεται έτσι με την ομάδα των στελεχών που ζητούν ξεχωριστή παρουσία του ΠΑΣΟΚ πέραν από την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, ήτοι τους Φώφη Γεννηματά, Φίλιππο Σαχινίδη, Κώστα Σκανδαλίδη, Νίκο Ανδρουλάκη, Μιχάλη Καρχιμάκη κ.ο.κ.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβάλλει στο ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει αμέσως σε ένα ιδρυτικό συνέδριο παράταξης. Το συνέδριο αυτό θα είναι ανοικτό και αντιπροσωπευτικό με τις εγγυήσεις μιας κοινά αποδεκτής οργανωτικής επιτροπής.

Εξ’ ορισμού συμμετέχουν σ’ αυτό όλοι ανεξαιρέτως εφόσον το επιθυμούν.

Το περιεχόμενό του θα εστιαστεί σε δύο κυρίως θέματα:

α) την κομματική έκφραση του χώρου (όνομα, σύμβολα) για τα οποία θα αποφασίσει το συνέδριο

β) την φυσιογνωμία και την πολιτική στάση, το πρόγραμμα και τις συμμαχίες», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών, ο κ.Ρέππας δεν διστάζει να εκφράσει την έκπληξή του από τη «θριαμβολογία» της ηγετικής ομάδας. «Αν έπρεπε να κοιτά κάπου η ηγετική ομάδα, δεν είναι το κάτω των δημοσκοπήσεων, αλλά το πάνω των εκλογικών αναμετρήσεων του παρελθόντος», λέει, χαρακτηρίζοντας «ιστορική στρέβλωση» το γεγονός ότι ενώ για όλα τα κόμματα υπήρχε σύγκριση με τα εκλογικά αποτελέσματα του 2012, δίπλα στην «Ελιά» εμφανιζόταν λευκή κάρτα…

Όσο για το «ευρύ μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων» που προωθείται, ζητά ευθαρσώς την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ τους.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: