8.6.14

Κόσμος πάει κι έρχεται…

Όλα τα σενάρια…

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό έχει ξεκινήσει αφού μένουν λιγότερες από 24 ώρες για την ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Τα φώτα φυσικά συγκεντρώνει η...
θέση του υπουργού Οικονομικών απ' όπου αποχωρεί ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μετακινείται εκτός απροόπτου στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος με τη θητεία του Γιώργου Προβόπουλου να λήγει.

Για τη θέση του υπουργού Οικονομικών έχουν ακουστεί πολλά ονόματα όπως της Ντόρας Μπακογιάννη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Χρύσανθου Λαζαρίδη, του Χρήστου Σταϊκούρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακόμα και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά.

Τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να σπάσει στα δύο το υπουργείο δημιουργώντας ένα Υπουργείο Οικονομία και ένα Υπουργείο Οικονομικών.

Από το υπουργείο Ανάπτυξης αποχωρεί ο Κωστής Χατζηδάκης με πιθανό προορισμό την Κομισιόν ενώ για την αντικατάστασή του δεν έχουν ακουστεί συγκεκριμένα ονόματα εκτός από εκείνο του Νίκου Δένδια που διέρρευσε νωρίτερα.

Από το υπουργείο Υγείας αποχωρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ερίζουν για τη θέση του υπουργού. Ένα από τα τελευταία ονόματα που ακούστηκαν ήταν αυτό του Χριστόδουλου Στεφανάδη ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θέλει να τοποθετηθεί εκεί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ αμετακίνητος παραμένει ο Γιάννης Μανιάτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη Νίκη Τζαβέλα της ΝΔ να θέτει ισχυρή υποψηφιότητα.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Χαράλαμπου Αθανασίου ενώ νωρίτερα ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Κουμουτσάκου για τη θέση του Σίμου Κεδίκογλου.

Αμετακίνητοι εμφανίζονται οι Ευάγγελος Βενιζέλος στο Εξωτερικών, Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Εθνικής Άμυνας και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Υποδομών. ,

Ντόμινο αναμένεται να προκύψει επίσης από μία πιθανή μετακίνηση του Νίκου Δένδια αφού φαβορί για να τον αντικαταστήσουν έχουν εμφανιστεί Μάκης Βορίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον δεύτερο να αφήνει ένα κενό στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

Πηγή: parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: