Πέντε μεγάλες ανατροπές σε ισάριθμους δήμους σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, γεγονός που προκάλεσε πολλά σχόλια και συζητήσεις για το παρασκήνιο και τις συμμαχίες που...
διαμορφώθηκαν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου.
Μία από τις περιπτώσεις που προκάλεσαν μεγάλες εντυπώσεις ήταν αυτή του Δήμου Χαλανδρίου, όπου εξελέγη ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Ρούσσος -δεύτερος στον πρώτο γύρο- με ποσοστό 52,40%, επικρατώντας του απερχόμενου  «γαλάζιου» δημάρχου, Γ. Κουράση, ο οποίος συγκέντρωσε 47,60%. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό συνέβαλε η στάση του υποψήφιου με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛ., Ευστάθιου Ανδρεόπουλου, αλλά και του επίσης υποψήφιου πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ. Θωμά, που λέγεται ότι έδωσε γραμμή για τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, τον κ. Κουράση υποστήριξε μόνο ο «γαλάζιος αντάρτης» Ιωάννης Λαδόπουλος, όχι όμως ο πρώην δήμαρχος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, που συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
Ανατροπή σημειώθηκε και στον Δήμο Τρίπολης, όπου ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παυλής νίκησε, ύστερα από ένα εκλογικό θρίλερ «ψήφο-ψήφο», τον «γαλάζιο» απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη, ο οποίος στις 18 Μαΐου είχε αναδειχθεί πρώτος με 38,2%. Οπως συζητείται στην αρκαδική πρωτεύουσα, για την επικράτηση του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου βοήθησαν ο «πράσινος» Κ. Τζιούμης και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Αντ. Γιαννούλη, που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου, ενώ παρασκηνιακά τον στήριξε και ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
ΒΕΡΟΙΑ. Ιδια εικόνα και στη Βέροια, όπου ο υποψήφιος της Ν.Δ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, αν και κατέλαβε την πρώτη θέση στις 18 Μαΐου, στον δεύτερο γύρο έχασε κατά κράτος από τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Κ. Βοργιαζίδη. Τον τελευταίο λέγεται ότι στήριξαν οι επίσης προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Ι. Παπαγιάννης και Ν. Μπέκης, που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου.
Παράλληλα, στο Γαλάτσι νικητής αναδείχθηκε ο «γαλάζιος αντάρτης» Γ. Μαρκόπουλος, έναντι του χρισματούχου της Ν.Δ., απερχόμενου δημάρχου, Κυρ. Τσίρου. Σε αυτή την εξέλιξη ρόλο έπαιξαν οι Σπ. Παναγιώτου (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Μαγκανάς (ΠΑΣΟΚ) και Εμμ. Πρωτονοτάριος.
Στο Πέραμα, το τελικό αποτέλεσμα καθόρισε η πολιτεύτρια της Ν.Δ. Παναγιώτα Βοϊδονικόλα, η οποία λέγεται πως, μένοντας εκτός δεύτερου γύρου, στήριξε παρασκηνιακά τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Λαγουδάκη, ο οποίος και επικράτησε του προερχόμενου από τη Ν.Δ. Γιάννη Λαγουδάκου. Τον κ. Λαγουδάκη στήριξαν ατύπως και οι υποψήφιοι της Αριστεράς, Δ. Θεοδωρολέας, Θ. Τερζής και Γ. Παρασκευόπουλος (ΠΑΣΟΚ).

kalpes14.gr