2.6.14

Το χάος, οι συγκρούσεις και η μετακόμιση που δεν έγινε...




Ήταν θέμα χρόνου να φανεί ότι το νέο διοικητικό σχήμα στον ΔΟΛ δεν «περπατάει»… Αφού οι αλλαγές στην πυραμίδα του συγκροτήματος θα έφερναν σε σύγκρουση όλα τα στελέχη μεταξύ τους! Για παράδειγμα ο...
Χρήστος Μεμής έχοντας τυπικά στην ιεραρχία ανώτερο βαθμό, χωρίς όμως σαφείς αρμοδιότητες, προσπαθεί να προωθήσει ιδέες και σχέδια που βρίσκουν παντού πολλαπλές αντιστάσεις. Το αποτέλεσμα είναι μεσαία και ανώτερα στελέχη του οργανισμού να αναλίσκονται καθημερινά σε ατελείωτες συσκέψεις χωρίς στο τέλος να λαμβάνονται αποφάσεις!

Η μετακόμιση που δεν έγινε
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που εξελίσσεται στη Μιχαλακοπούλου η απόφαση του Χρήστου Μεμή να αλλάξει την χωροταξία στον όροφο που στεγάζεται η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και το newsroom του in.gr. Ανεξάρτητα από τον θολό σκοπό της απόφασης, δηλαδή της μετακίνησης ολόκληρων τμημάτων από τον έναν χώρο σε έναν άλλο… το project επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί εν αγνοία των προϊσταμένων των τμημάτων και των εργαζομένων! Τελικά μετά από δύο εβδομάδες συζητήσεων, σχεδιασμών και πλάνων στις οποίες έπαιρναν μέρος καμιά δεκαριά στελέχη του ΔΟΛ, αποφασίστηκε το σχέδιο μετακίνησης. Μάλιστα κλήθηκε και εταιρία μεταφορών προκειμένου το όλο project να γίνει γρήγορα και οργανωμένα… Ξαφνικά όμως την Παρασκευή το βράδυ έγινε γνωστό ότι η μετακόμιση αναβάλλεται, διότι διαπιστώθηκε ότι το πλάνο είχε τελικά κενά και ορισμένα τμήματα δεν χωρούσαν για εκεί όπου προορίζονταν!

Έξαλλος ο Μητρόπουλος που δεν ενημερώθηκε
Ωστόσο, από το ρεπορτάζ μας προκύπτει ότι εκτός από τις χωροταξικές αστοχίες υπήρξαν και σοβαρές αντιδράσεις με κυριότερη του διευθυντή του ΝΕΩΝ Δημήτρη Μητρόπουλου… που ενημερώθηκε τελευταίος από ολόκληρο τον ΔΟΛ, ενώ στη μετακίνηση προβλεπόταν και η μεταφορά του newsroom του site των ΝΕΩΝ! Το τελευταίο θα συνενωνόταν με τα newsrooms του in.gr και του tovima.gr! Σημαντική λεπτομέρεια: ο διευθυντής των ΝΕΩΝ όχι μόνο δεν είχε ενημερωθεί αρμοδίως, αλλά πληροφορήθηκε την απόφαση από δημοσιογράφους του newsroom της εφημερίδας που πήγαν να τον χαιρετήσουν! Όπως ήταν φυσικό ο Δημήτρης Μητρόπουλος έγινε έξαλλος και τους απαγόρευσε να μετακινηθούν!

Ο στόχος του Ψυχάρη
«Από αλλού το περίμενε ο Μεμής και από αλλού το βρήκε… Αφού όπως προκύπτει, κανείς δεν υπολογίζει τον Μητρόπουλο ως νέο διευθυντικό στέλεχος του συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν στον κόπο ούτε καν να τον ενημερώσουν για θέματα που άπτονται της λειτουργίας της εφημερίδας του! Εννοείται ότι το συντομότερο ο Ψυχάρης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, διότι αν δεν το κάνει όλα αυτά τα προβλήματα μοιραία θα επηρεάσουν τη λειτουργία του “μαγαζιού”… Εκτός κι αν αυτός είναι ο στόχος, δηλαδή από το μπάχαλο, τις γκρίνιες και τις κόντρες να οδηγηθούν σε παραιτήσεις στελέχη, αλλά και απολύσεις… Και στη συνέχεια ο Ψυχάρης να ανακοινώσει νέο οργανόγραμμα με εκείνους που θα έχουν ρόλο, λόγο και εξουσία στο “μαγαζί”» μάς αναφέρει έμπειρο στέλεχος της Μιχαλακοπούλου!

Το… Καφκικό οργανόγραμμα
Η εικόνα όμως του τι πραγματικά συμβαίνει στον ΔΟΛ αυτή τη στιγμή προκύπτει από μια ματιά στο οργανόγραμμα. Έτσι μετά τον Σταύρο Ψυχάρη είναι:
Αντιπρόεδρος ΔΣ και προϊστάμενος ψηφιακών μέσων του ΔΟΛ: Πάνος Ψυχάρης.
Οικονομικός Διευθυντής: Νίκος Πεφάνης.
Εκτελεστικό μέλος ΔΣ, διευθύντρια των γυναικείων περιοδικών και αρχισυντάκτρια στο ΒΗΜΑ: Χριστίνα Τσούτσουρα-Ψυχάρη.
Ακολουθεί ο Χρήστος Μεμής, ως Γενικός Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης (χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη σε κανένα στέλεχος του ΔΟΛ τι ακριβώς σημαίνει αυτό, δηλαδή πού αρχίζουν και πού τελειώνουν οι εξουσίες και οι αρμοδιότητες της νέας θέσης).
Αντώνης Καρακούσης: Διευθυντής Βήματος.
Σήφης Πολυμίλης: Διευθυντής Σύνταξης Βήματος.
Λευτέρης Γιαννακόπουλος: Διευθυντής Σύνταξης Βήματος.
Νότης Παπαδόπουλος: Σύμβουλος Έκδοσης Βήματος.
Γιάννης Καρτάλης: Σύμβουλος Έκδοσης Βήματος και μέλος ΔΣ ΔΟΛ.
Παύλος Παπαδόπουλος: Διευθυντής BΗΜΑgazino.

Δημήτρης Μητρόπουλος: Διευθυντής ΝΕΩΝ.
Στέφανος Τζανάκης: Αναπληρωτής Διευθυντής ΝΕΩΝ.
Ευάγγελος Λαλιούτης: Αρχισυντάκτης έκδοσης ΝΕΩΝ.

Βασίλης Χιώτης: Διευθυντής BHMA FM και επικεφαλής του υπό δημιουργία ενιαίου newsroom για τα ιντερνετικά μέσα του ΔΟΛ, χωρίς όμως να εμπλέκεται στη λειτουργία του tovima.gr μετά από απαίτηση Καρακούση. Ο Βασίλης Χιώτης θα έχει αρμοδιότητα μόνο στη λειτουργία του in.gr και στα nea.gr τον έλεγχο του οποίου όμως διεκδικεί πλέον ο Δημήτρης Μητρόπουλος ως διευθυντής της εφημερίδας. Επίσης μυστήριο για τη συγκεκριμένη θέση παραμένει, το πού θα αναφέρεται ο επικεφαλής της, δηλαδή πού θα υποβάλει εισηγήσεις και αιτήματα; Στον Χρήστο Μεμή, στον Πάνο Ψυχάρη ή απευθείας στον Σταύρο Ψυχάρη;

Δημήτρης Πεφάνης: Διευθυντής in.gr.
Γιάννης Μανδαλίδης: Διευθυντής newsroom in.gr.
Τάσος Μπάρλας: Διευθυντής newsroom tovima.gr.
Πάνος Παπαδόπουλος: Διευθυντής newsroom tanea.gr.

Πάντως είναι λογικό να ζαλίστηκε κανείς διαβάζοντας όλα αυτά! Σημειώνεται ότι πρόκειται μόνο για το οργανόγραμμα που αφορά τον ενημερωτικό τομέα, αφού έχουν μείνει απ’ έξω οι αρχισυντάκτες των τμημάτων! Ενώ υπάρχει κι άλλο ανάλογο οργανόγραμμα για τον διοικητικό τομέα του ΔΟΛ, με τα στελέχη του όπως για παράδειγμα εκείνα του εμπορικού τομέα να έχουν λόγο, άποψη και άμεση εμπλοκή στο ενημερωτικό κομμάτι!

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: