3.6.14

Απολογείται ο Παπαγεωργόπουλος...

Έφθασε η σειρά του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου να απολογηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Μετά τους συγκατηγορουμένους του Παναγιώτη Σαξώνη και Μιχάλη Λεμούσια που προηγήθηκαν, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης καλείται να ...
δώσει εξηγήσεις για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω κατηγορούμενοι εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από τον περασμένο Φεβρουάριο. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, που καταδικάστηκαν με καθείρξεις 15 και 10 χρόνων αλλά η έφεση τους είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και δεν φυλακίστηκαν.

Εκτός του Π. Σαξώνη, που παραδέχεται την υπεξαίρεση 2 εκατ. ευρώ, οι υπόλοιποι αρνούνται τις κατηγορίες. Στη δευτεροβάθμια δίκη, ο πρώην δήμαρχος, κυρίως μέσω των συνηγόρων του, προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τον άλλωστε στενό του συνεργάτη Μιχάλη Λεμούσια.

Η ταύτισή των δύο ανδρών, σχεδόν με την έναρξη της πολιτικής καριέρας του Β. Παπαγεωργόπουλου κατά πολλούς συνετέλεσε στην καταδίκη του «φτερωτού γιατρού» από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Παρά την αλλαγή των δικηγόρων και τις αποστάσεις, η υπερασπιστική γραμμή πάντως φαίνεται ότι παραμένει κοινή ακόμη και σήμερα, καθώς συνεχίζουν να αρνούνται ότι γνώριζαν την υπεξαίρεση και τον Σαξώνη.

Στην απολογία του ενώπιον του πρώτου δικαστηρίου ο Β. Παπαγεωργόπουλος δεν είχε απαντήσει ξεκάθαρα σε ερώτηση της έδρας αν υπάρχει ενδεχόμενο να μην είχε καταλάβει την εμπλοκή του Μιχάλη Λεμούσια στην υπόθεση. «Θα περιμένω την κρίση σας», είχε πει τότε ο πρώην δήμαρχος, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στο ακροατήριο.

Εκτός από τον Παναγιώτη Σαξώνη, ο πρώην δήμαρχος είχε αφήσει αιχμές και κατά της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, που συνέταξε το κατηγορητήριο, χαρακτηρίζοντας «αναξιόπιστο» το πόρισμά της. Επίσης είχε κάνει λόγο για σκευωρία που έστησαν τα μέλη της τότε αντιπολίτευσης, επιζητώντας την «πολιτική δολοφονία» του και επέμεινε ότι δεν έχει βάλει στην τσέπη ούτε ένα ευρώ...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: