1.6.14

ΕΥΑΘ: Ιδιωτικοποιούν ένα χρυσωρυχείο...


Αύξηση τζίρου και μεικτών κερδών ανακοίνωσε εν μέσω ύφεσης και για το πρώτο τρίμηνο του 2014 η εταιρεία, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί - αποτυχημένα μέχρι τώρα- να διασπάσει το...
μέτωπο των φορέων της περιοχής.
Ορίστε ο θησαυρός που θέλει να ξεπουλήσει η κυβέρνηση στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα: αύξηση του τζίρου και των μεικτών κερδών με θετικές ταμειακές ροές παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο φέτος, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, η ΕΥΑΘ Α.Ε. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε σε 19,2 εκατ. ευρώ, έναντι 18,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013 (+4,96%) και τα μεικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στο ποσό των 8,1 εκατ. ευρώ, από 7,96 εκατ. ευρώ (+2,2%).



Μείωση 1,26% παρουσίασαν στο πρώτο τρίμηνο φέτος τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας και διαμορφώθηκαν στα 7,6 εκατ. ευρώ, από 7,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πτωτικά κινήθηκαν και τα μετά φόρων κέρδη, τα οποία και διαμορφώθηκαν σε 5,7 εκατ. ευρώ, έναντι 6,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013 (-11,75%), λόγω όμως της αύξησης των φορολογικών συντελεστών.



Ετήσια ενημέρωση



Η ίδια η εταιρεία εξηγεί πως η άνοδος του τζίρου οφείλεται σε αύξηση κατά 1 εκατ. κ.μ. των τιμολογούμενων ποσοτήτων νερού της μεσαίας κυρίως κατανάλωσης (31-120 κ.μ.), ενώ τα μεικτά κέρδη ενισχύθηκαν, παρά την άνοδο κατά 7% του κόστους των πωλήσεων, εξαιτίας κυρίως του κόστους λειτουργίας της μονάδας θερμικής ξήρανσης. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η ετήσια ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2014 (Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Κατούνη 16-18), στις 12 μ., ενώ η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων θα διεξαχθεί στις 30 του επόμενου μήνα.



Στο μεταξύ, «ναυάγησε» ο… μυστικός δείπνος που είχε οργανώσει το ΤΑΙΠΕΔ στη Θεσσαλονίκη για χθες, με «μενού» την αναζήτηση συναινέσεων από τους φορείς της πόλης για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ και της ΕΥΑΘ. Στο δείπνο επρόκειτο να παρακαθίσει ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, με προσκεκλημένους εκπροσώπους ορισμένων μόνον εκ των παραγωγικών φορέων της πόλης. Στόχος αυτής της «επιλεκτικής» πρόσκλησης ήταν να «σπάσει» το μέτωπο των φορέων που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση. Η αντίδραση όμως που εκδηλώθηκε από φορείς της πόλης, οι οποίοι δεν είχαν προσκληθεί στο ραντεβού, φαίνεται πως έγινε αιτία ματαίωσης της εκδήλωσης.



Εξάλλου, χθες έγινε γνωστό με ανακοίνωση ότι στις 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τής Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν η απόφαση περί διανομής μερίσματος, αλλά και αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

efsyn.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: