2.6.14

Ένας «ακριβός» Πρόεδρος της Δημοκρατίας ...

Ένας «ακριβός» Πρόεδρος της Δημοκρατίας «γλάστρα» στη δίνη των πολιτικών σκοπιμοτήτων...«γλάστρα» στη δίνη των πολιτικών σκοπιμοτήτων...
Και ξαφνικά όλοι ενδιαφέρονται για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας του περισσότερο αδιάφορου και απαξιωμένου θεσμού. Βέβαια η πολιτική σκοπιμότητα βγάζει μάτι ακόμα και στους αμύητους στα πολιτικά παιχνίδια εξουσίας. Το ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας φουντώνει όταν...
πλησιάζει η ώρα της εκλογής του και στην περίπτωση που υπάρχει... κίνδυνος εκλογών.
Τον υπόλοιπο καιρό τον βγάζει στον... καναπέ του Προεδρικού Μεγάρου υποδεχόμενος τους πρωθυπουργούς και τους αρχηγούς που για όλους έχει έναν καλό λόγο...
Και φυσικά να υπογράφει με κλειστά μάτια ότι του πασάρουν από την κυβέρνηση, με το καλύτερο... χαρτί του να είναι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τα μνημόνια.
Έτσι κατάντησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα αδειανό πουκάμισο, ιπποκόμο των αποφάσεων του εκάστοτε πρωθυπουργοκεντρικού συστήματος εξουσίας.
Όπως και άλλες φορές- επί Σημίτη- το σύστημα εξουσίας βγαίνοντας λαβωμένο από μια εκλογική μάχη χρησιμοποιεί την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να επιτύχει τους σκοπούς του χρησιμοποιώντας και απαξιώνοντας με αλισβερίσι τον θεσμό.
Η συγκυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει την τακτική της προεδρολογίας, τόσο για λόγους αποπροσανατολισμού των πολιτών, όσο και για να μεταφέρει το "πρόβλημα" στο "γήπεδο" και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλων μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης που είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται.
Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβερνητική προπαγάνδα σε κάθε ευκαιρία θα συνεχίσει να παίζει το χαρτί της προεδρολογίας για να κρατά σε "δύσκολη θέση" τα παραπάνω κόμματα. «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» αν δεν ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας απειλούνται με εξαφάνιση στις εκλογές που θα προκηρυχθούν αλλά ακόμα και αν ψηφίσουν πάλι με εξαφάνιση κινδυνεύουν όπως η Πολιτική Άνοιξη που στήριξε τον Κωστή Στεφανόπουλο και τον Κώστα Σημίτη και στέρησε από μια εκλογική νίκη τη ΝΔ του Μιλτιάδη Έβερτ το 1995.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: