2.6.14

«Οι Έλληνες υποφέρουν»...


Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την εκλογή της στο ευρωκοινοβούλιο η Κωνσταντίνα Κούνεβα ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν και αναφέρθηκε στο όραμά της για την ΕΕ.

«Θέλω να ξεκινήσω μια ...
επαφή με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και θέλω να δημιουργήσουμε ένα τηλεοπτικό κανάλι ελεύθερο για όλη την Ευρώπη, που να μπορούμε να μοιραζόμαστε τα προβλήματα και τα καλά που έχουμε αποκτήσει μέσα στην Ευρώπη όλες οι χώρες. Και να ακούγονται πιο δυνατά οι φωνές μας σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Στην ερώτηση για ποιο λόγο την εμπιστεύτηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων ψηφοφόρων για να μπει στη Βουλή, η Κωνσταντίνα Κούνεβα απάντησε ότι: «Νομίζω πως οι πιο πολλοί είδαν τον εαυτό τους σε μένα. Νομίζω ότι οι πιο πολλοί ζουν πάρα πολύ δύσκολα και υποφέρουν από τις συνθήκες εργασίας και την φτώχεια στην Ελλάδα και έχουν ανάγκη από βοήθεια όπως κι εγώ» και σημείωσε: «Εγώ δεν βλέπω τους ψηφοφόρους σαν Έλληνες πολίτες, αλλά σαν συμπολίτες. Γιατί κι εγώ ζω εδώ στην Ελλάδα πολλά χρόνια, πληρώνω φόρους, πληρώνω ασφάλεια και νομίζω ότι είναι ο τόπος μου. Δεν ξεχωρίζω Έλληνες και μετανάστες».

Όσον αφορά τον λόγο που επέλεξε να κατεβεί στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κωνσταντίνα Κούνεβα τονίζει ότι: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια και βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ ως εκπρόσωπο της κοινωνίας γιατί συμπεριλαμβάνει πιο μικρές οργανώσεις μέσα που έχουν διάφορους τρόπους σκέψεις, όπως είναι η κοινωνία. Δεν είμαστε ίδιοι. Δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο» και συνεχίζει: «Καταφέρνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, αλλά και με τον κόσμο. Αυτό είναι πολύ βασικό για εμένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τα θέματα των εργαζομένων. Έχει πολύ καλή στάση απέναντι στο μνημόνιο. Έχει πολύ καλό πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: