26.11.13

Σουλτς: Ανάπτυξη με τη βοήθεια της τρόικας...



«Θέλουμε, με τη βοήθεια της τρόικας να τροχοδρομηθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μετά τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της...
ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε αισιοδοξία ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα κλείσει εντός του Δεκεμβρίου.
«Η Ελλάδα θα έχει δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2013 και τότε η Ευρώπη θα καλύψει τις υποσχέσεις της. Όταν η Ευρώπη μας υποβάλει τα στοιχεία δεν θα φεισθούμε χρόνου» διαμήνυσε ο Μάρτιν Σουλτς. Ανέφερε ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει ζητήσει να μάθει τί είδους προτάσεις καταθέτει η τρόικα και πώς αυτές εφαρμόζονται.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι «η δημοσιονομική σταθεροποίηση που απαίτησε μεγάλες θυσίες ολοκληρώνεται με την αλληλεγγύη και θα ολοκληρωθεί με την προσέλκυση επενδύσεων» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα αξιολογείται πια με Α συν».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι καλά προετοιμασμένη για την ελληνική προεδρία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2014.

«Στην Ευρώπη δεν έχουμε διαφορετικής κατηγορίας κράτη, η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος. Γνωρίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι καλά προετοιμασμένη για την προεδρία» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας, κυρίως των νέων, είναι ο στόχος των πολιτικών που συζήτησε με τον Αντώνη Σαμαρά για την ανάπτυξη, την ασφάλεια και τη μετανάστευση, ενώ υποσχέθηκε κονδύλια για τους άνεργους νέους.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η ελληνική κρίση μας έκανε δυνατότερους». Ανέφερε ότι συζήτησε με τον Μάρτιν Σουλτς για το μεταναστευτικό ζήτημα, την αναπτυξιακή πολιτική και άλλες πολιτικές που ενισχύουν την Ευρώπη.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ναό του ευρωπαϊκού διαλόγου, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το εγχείρημα της τραπεζικής ένωσης.

Ακολούθησε κοινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, παρουσία του κ. Σαμαρά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ελλάδας, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει του κυβερνητικού συμβουλίου Μεταρρύθμισης, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.



enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: