8.11.13

Αδιάβαστος ο «μικρός» Οδυσσέας…

Τι σχέση όμως έχει η ΕΡΤ με τον βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη που δολοφονήθηκε από το μετεμφυλιακό παρακράτος το 1963; Μιλώντας στη...
Βουλή ο γραμματέας τής ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτσης για την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και την απαγόρευση πρόσβασης σε αυτό των βουλευτών που πήγαν να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ είπε ότι «ήμασταν στον δρόμο που περπάτησε ο Λαμπράκης πριν από σαράντα επτά χρόνια και που τον αφήσανε να περπατήσει». Αναφερόταν φυσικά στο γεγονός της μαραθώνιας πορείας ειρήνης που έκανε ο Λαμπράκης μόνος του έναν μήνα πριν από τη δολοφονία του τον Μάιο του '63.

Τότε, βεβαίως, ο νεαρός βουλευτής του ΠαΣοΚ και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος ήταν αγέννητος. Γι' αυτό και διερωτήθηκε «τι σχέση έχει ο Λαμπράκης με την ΕΡΤ;», κάτι που εκνεύρισε τον κ. Βούτση, που του είπε ότι «σε παράνομη τότε πορεία ειρήνης, στον κόμβο των Αμπελοκήπων και πιο πάνω, τον Λαμπράκη και δύο συνοδούς του τους αφήσανε (να περάσουν)», ενώ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν επετράπη να μπουν στο κτίριο, όπως υπονοούσε.

Ωστόσο ο νεόκοπος εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ συνέχισε να κάνει διάφορα σχόλια που εκνεύρισαν περαιτέρω τον κ. Βούτση, στέλεχος της αντιδικτατορικής γενιάς, που του είπε: «Κύριε Κωνσταντινόπουλε, σας μιλάω από το πρωί πρόσωπο με πρόσωπο και μου απαντάτε ότι είμαι ο κ. Καλφαγιάννης. Ηρεμήστε!».

ΒΗΜΑτοδότης


Δεν υπάρχουν σχόλια: