25.11.13

Στη δραχμή «για το καλό μας»...


Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς σχολίασε την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία η Alternative fuer Deutschland, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, που παρ' ολίγον να...
μπει στο γερμανικό Κοινοβούλιο στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου και η άνοδος του οποίου αποτελεί το λόγο για τον οποίο η Αθήνα δεν μπορεί να αναμένει κανένα «δώρο» από το Βερολίνο πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο εκπρόσωπος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Μπερντ Λούκε δήλωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο ισχυρίζεται ότι πέτυχε η Αθήνα, είναι «στην πραγματικότητα ανύπαρκτο και αποτελεί το αποτέλεσμα της ήδη διάσημης ελληνικής πρακτικής δημιουργικής λογιστικής».

Υποστηρίζει δε ότι «μόνο εφόσον η ελάφρυνση του χρέους συνδεθεί με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ώστε να μπορέσει να υποτιμηθεί το νόμισμά της, θα μπορούσε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της». Αυτή είναι η γραμμή της AfD, που λέει ότι ενδιαφέρεται δήθεν για το καλό και της Ελλάδας, είναι προφανές όμως ότι ενδιαφέρεται για τις ψήφους των Γερμανών, που έχουν πειστεί πως πληρώνουν για τους «τεμπέληδες Νοτίους».

Β. ΣΑΜ.

"Πολιτικά Παρασκήνια" (enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: