17.11.13

Τσιπρας: Στρατηγική υποταγής στην τρόικα...



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην "Αυγή της Κυριακής", αναφέρει πως, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, θα επαναφέρει τις...
συλλογικές συμβάσεις εργασίας, της μετενέργειας, του κατώτατου μισθού στα προ Μνημονίου επίπεδα, όπως και των νόμων που ελέγχουν τις απολύσεις, τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τη σύσταση περιουσιολογίου.

Ο κ. Τσίπρας σχολιάζει την επόμενη ημέρα της πρότασης δυσπιστίας, αμφισβιτώντας εκείνους που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. Όπως χαρακτηριστικά λέει, «η συζήτηση στη Βουλή και το αποτέλεσμα, με την υπερψήφισή της από βουλευτή της πλειοψηφίας, διεύρυνε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση είναι ετοιμόρροπη».

Επίσης, κάνει λόγο για «στρατηγική υποταγής στην τρόικα», η οποία όπως λέει δεν πείθει πια κανέναν και επικρίνει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όπως τονίζει, λειτουργούν ως «δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδει εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας από μία καινούργια δύναμη, καθώς λέει ότι «η κυβέρνηση είναι εκείνη που προσπαθεί να πείσει τον κόσμο για το αντίθετο, ενώ δεν θέλει να διαπραγματευτεί το παραμικρό, να συγκροτήσει συμμαχίες ή ακόμα και να εκμεταλλευτεί τις εσωτερικές αντιθέσεις που έχουν ξεσπάσει για την πορεία του ελληνικού προγράμματος».

Όπως χαρακτηριστικά προσθέτει «ακόμα και αν αντέξει η κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές το μήνυμα που θα πάρει από εκεί δεν θα της επιτρέψει να μείνει ούτε μέρα παραπάνω. Ίσως η απόλυτη επίγνωση αυτού του κινδύνου για την κυβέρνηση να είναι τελικά και ο καταλύτης εξελίξεων πριν τις ευρωεκλογές», αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: